Elsker, elsker ikke: Maja Lucas

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Jeg elsker lyden af basklarinet. »Miles Runs the Voodoo Down.« At svømme nøgen. Morgener og formiddage

Ulrik Hasemann

Kultur
13. februar 2015

Elsker

Lyden af basklarinet. »Miles Runs the Voodoo Down.« At svømme nøgen. Morgener og formiddage. Coetzees kulde og Tua Forsströms musikalitet. Bøffer, æbler og avocado. At læse Wodehouse inden jeg falder i søvn. At skrive. Kærtegn. Aviser. Synet af strandskader og lyden af dobbeltbekkasiner. Per Højholt. Per. Præcision.

Elsker ikke

Manglende komma ved tiltale (»Vi skal spise Per« i stedet for »Vi skal spise, Per«). Stokkonservative røvhuller, der i mødet med ’de fremmede’ stiller sig an som forsvarere af kvinders og homoseksuelles rettigheder. Royalister der bruger økonomiske argumenterer til forsvar for deres irrationelle holdning. (»Kongehuset er billigere end en præsident.«). Anglicismer. Varevogne i formiddagstrafikken. Folk der offentligt pointerer, at de ikke kan lide smålighed. Snøresko til børn i trodsalderen. Min ansigtsbehåring. Min usikkerhed. Min ærgerrighed. 1864. Handlingslammelse i klimaspørgsmålet. Borgerlig økonomisk politik, særligt overtroen på at topskattelettelser medfører større arbejdsomhed. At min elsker ikke-liste er længere end min elsker-liste. 

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her