Folk
Læsetid: 1 min.

Folk

Kultur
11. februar 2015

Kulturbærere

Menneskehedens længste sammenhængende civilisation er Australiens aboriginale indbyggere. De levede uforstyrret på kontinentet i hele 40.000 år. Men så gik det galt, hurtigt. På 50 år – fra 1830 til 1880 – forsvandt deres livsgrundlag.

Miljøødelæggere

Den massive skovrydning, afbrænding, dræning og vandindvinding, som de europæiske bosættere har foretaget i Australien i 18- og 1900-tallet, har bidraget til globale klimaændringer – og gjort Australien særligt sårbart over for dem.

Ansvarsfornægtere

At Australien skulle have et særligt ansvar for at gøre noget ved klimaændringer – og at de overhovedet er en realitet – er noget, som Australiens liberale premierminister Tony Abbott fornægter. Han har gjort Australien til føren­de klimanægterland.

Inspirationssøgende

Abbott-regeringens klimabenægtere henviser til, at de globalt bestemt ikke står alene med deres holdninger. Abbotts handelsminister, Andrew Robb, oplyser, at han er inspireret af danske Bjørn Lomborg. Vær stolt, Lomborg. Du tæller!

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her