Læsetid: 5 min.

De ONDE bøsser

Når der er onde bøsser på film, snakker LGBT-organisationer tit om behovet for positive rollemodeller. De er bange for, at de onde karakterer vil skabe problemer for virkelighedens queers. Men måske er formålet med film ikke altid at få de heteroseksuelle til at kunne lide afvigerne? Forfatter Mads Ananda Lodahl har set queer horrorfilm
Queer mennesker i horrorfilm har længe symboliseret det syge sind, og hvem har et sygere sind, synes filmene at spørge, end den mand, der gerne vil være kvinde? I ’Ondskabens Øjne’, syr den (måske) transkønnede Buffalo Bill sig selv en ny krop – af andre kvinders hud.

Queer mennesker i horrorfilm har længe symboliseret det syge sind, og hvem har et sygere sind, synes filmene at spørge, end den mand, der gerne vil være kvinde? I ’Ondskabens Øjne’, syr den (måske) transkønnede Buffalo Bill sig selv en ny krop – af andre kvinders hud.

Polfoto

26. februar 2015

I 1924 var det lige ved at lykkedes verdens første homoorganisation med Magnus Hirschfeld i spidsen at annullere Tysklands berygtede antihomolov, § 175, men så fik politiet fingrene i ulvemennesket, Fritz Haarmann, som i årevis havde dræbt unge mænd ved at bide deres halspulsårer over under sex. Ligene havde han solgt på det sorte marked som hestefars.

Det gik, som det går med minoriteter. Der er én, der dummer sig, og alle skal høre for det. § 175 forblev lov indtil 1969. Haarman blev halshugget og hans hoved lagt i sprit på medicinstudiet i Göttingen, og snart kom nazisterne og smed homoerne i kz.

James Bond mod perversionen

Haarmann gav stof til en hel række film, og det samme gjorde den nekrofile Jeffrey Dahmer, der blev anholdt i 1992 efter at have dræbt, parteret og delvist spist op til 17 unge mænd. Han havde boret huller i deres kranier og hældt syre ind i deres hjerner i håbet om, at det ville gøre dem til tavse sexzombier. Han blev idømt 957 års fængsel, men blev tævet ihjel af en medfange to år senere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Håber du har set "the crying game". Her er der overraskede (i ordets bedste forstand) en god en af "slagsen". Fantastisk film.