Læsetid: 4 min.

Under tørrehjelmen

Den muslimske pige, der læser jura på universitetet, bliver aldrig så dansk som en trunte, der bruger det meste af sin tid under en tørrehjelm på en frisørsalon
Den muslimske pige, der læser jura på universitetet, bliver aldrig så dansk som en trunte, der bruger det meste af sin tid under en tørrehjelm på en frisørsalon

Ib Kjeldsmark

13. februar 2015

Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om, at det er det samme segment i den kernedanske befolkning, der i sin tid var fulde af mistillid og fjendtlighed over for jøderne, som i dag er på nakken af muslimerne. Hvem skulle det ellers være? Indvendingen mod jøderne gik bl.a. på, at de var ’kosmopolitter’, fædrelandsløse, og derfor ikke til at stole på. I tilfælde af krig, kunne man ikke vide, om de ville være loyale over for det land, der ellers havde givet dem husly. Og så har det pågældende segment altid været skeptisk over for alt, hvad der smager af det store, stygge udland. Trods europæisk berømmelse blev selv Georg Brandes anset for at være upålidelig, når det drejede sig om nationalt sindelag. Og det var vel at mærke ikke kun en uvidende pøbel, der vel i øvrigt knap nok kendte ham, der tænkte på den måde. Det gjorde store dele af datidens åndsliv også. Nutidens muslimer er også under mistanke for ikke at være danske nok. For slet ikke at være interesseret i at blive danske, men i virkeligheden pønse på at afskaffe det danske folkestyre, Den lille Havfrue og ouverturen til Elverhøj. Selv de af dem, der gør sig stor umage for at finde en plads i det danske samfund, stoler man ikke rigtig på. Den muslimske pige, der læser jura på universitetet og beslutsomt går efter en topeksamen – ellers vil hun ikke have en chance på det arbejdsmarked, hvor etniske danskere kan klare sig med en mere moderat, for ikke at sige middelmådig eksamen – bliver aldrig så dansk og rigtig, som en trunte, der bruger det meste af sin tid under en tørrehjelm på en frisørsalon et sted i provinsen. Og hvis eneste åndsliv består i at vende siderne i et ugeblad. Forskellen på de to piger er naturligvis fødestedet. At være født og opvokset i den danske muld, som en anden rodfrugt, er det fineste og allermest danske af alt. Gerne nøjagtig det samme sted hele tiden, for helt nede i nærheden af bagatelgrænsen gælder der et fødestedskriterium. Det ved man, hvis man er tilflytter og altså bor i en anden del af landet end der, hvor man er født. Så kan der også blive set skævt til en. Hvorfor er man flyttet? Der må da være en – sikkert mistænkelig – grund. Som sagt: Det er nær bagatelgrænsen, ikke værd at snakke om sammenlignet med den mistro, muslimer og i sin tid jøderne bliver og blev mødt med.

Lettere herrelummert

På grund af en øjensygdom har jeg i over et år været storforbruger af Falck og Flex-trafik. Når man kun kan se rigtigt med det ene øje, er der langt fra Falster til Glostrup Hospital. Der er god tid til at snakke med chaufførerne og de er for 80-90 procent vedkommende af anden etnisk osv. Når man tænker på alt det lort, der bliver sagt om dem, ikke mindst af nogle af vores politikere – af andet geled for det meste, ganske vist, men det er jo dog på en eller anden måde officielle tilkendegivelser – bliver man helt imponeret over, hvor uaggressive chaufførerne er. Ikke et ondt ord om den folkestamme, som medierne kalder ’danskerne’. Måske en anelse ironi, en smule sarkasme, men virkelig meget lidt. Det vildeste i den retning, jeg oplevede var en yngre, meget munter og dameglad tyrkisk chauffør. Vi kom til at tale om en kvindelig dansk politiker, som meget ofte udtaler sig særdeles ’indvandrerkritisk’. Chaufføren syntes hun var skrækkelig at høre på, men tilføjede – muntert – at hun da bestemt ser godt ud. Nå! sagde jeg, lidt overrasket i grunden, men smag og behag, De ved ... »Du kunne måske godt tænke dig at score hende?« spurgte jeg lettere – kun lettere – herrelummert. Dog ikke, svarede den muntre mand. Han forklarede: man risikerer jo, lige når man har listet en hånd inden for hendes bluse, at hun så begynder at snakke om strikkeopskrifter og hjemmebag! Det måtte jeg nok sige. Du er virkelig en kender af Danmark og danskerne, sagde jeg anerkendende. Nåe, sagde han så, jeg har bare familie i Jylland.

Det slår aldrig fejl. Når der har været en voldsepisode eller hærværk et sted i landet, hvor gerningsmændene formodentlig er af anden etnisk osv., eller der bare er mistanke om, at det kunne være tilfældet, stiller tv om til Christiansborg eller til en hjemadresse med villahække, villaveje og Dansk Folkepartis Peter Skaarup. Han står så, som en talende grusbunke, og taler om strengere straffe og hyppigere udvisning af folk, der ikke anerkender de danske værdier. Han taler i en monoton, sonor stemmeføring, der sikkert ville egne sig udmærket til at sælge ratepensioner i en tv-reklame. Og det eneste, der med sikkerhed kan få ham til at holde kæft, er beviser på, at gerningsmændene alligevel ikke var muslimer, men helt almindelige danske drenge, der bare havde drukket lidt for meget og derfor var i humør til mere gang i den end en lørdag aften i byen ellers har at byde på. Så er der ikke mere lyd på den grusbunke. Hvor længe har det egentlig varet? I alt fald i femten år. I halvandet årti har der været fri taletid og vidåbne sendeflader til politikere og debattører, hvis eneste ærinde er at holde liv i et fjendebillede, de i høj grad selv har været med til at skabe. Selvfølgelig er der problemer med integrationen, sociale problemer vel især. Derimod skal man nok ikke være sikker på, at grusbunken og hans allierede i virkeligheden er interesseret i at løse dem. De lever jo af dem og af angsten for de fremmede hos kernedanskerne. Og hos trunterne under tørrehjelmen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tino Rozzo
  • Herdis Weins
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Grethe Preisler
Tino Rozzo, Herdis Weins, Maj-Britt Kent Hansen og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

Selvfølgelig er der problemer med integrationen, sociale problemer vel især. Derimod skal man nok ikke være sikker på, at grusbunken og hans allierede i virkeligheden er interesseret i at løse dem.
Du tager fejl! DF peger netop på løsninger, men nok bare ikke nogle som du bryder dig om (hvilket jeg heller ikke gør) men når der ikke ses at kunne angives nogen løsning på de problemer som en høj koncentration af muslimer giver, noget som du selv erkender - og de er bestemt ikke kun sociale, men primært af religiøse årsager - direkte eller indirekte, er det for nemt at angribe DF. Hvis andre end DF rent faktisk ville byde ind med løsninger på problemerne med den til stadighed voksende gruppe af muslimsk troende, ville luften gå ud af DF ballonen og vi kunne måske få et samfund hvor den enkelte muslim ikke skulle føle sig udsat for en heksejagt. Kan man feks blive enige om et muslimstop eller skal vi fortsætte som hidtil. Er der ingen grænse for antallet af muslimer vi kan tage imod i Danmark og sskal problemerne vokse os op overhovedet før vi ser handling. Som situationen er nu overlades det istedet for at overlade det til DF at føre muslimpolitik med metoder, som bla består i at jagte og genere den enkelte muslim selv om han ikke er ansvarlig for den uhæmmede koncentration. Hvor er alternativet til DF politik og den problematik som et stort antal af anderledes troende har givet os? Jeg spørge bare, for hidtil har jeg kan ikke set nogen ærlige eller for den sags troværdige svar - kun (berettigede) fordømmelser af DF, men man vinder ikke over modstanderen i årets valgkamp ved at råbe skældsord, og da slet ikke når de fører stort!

Bemærk lige , at der ALDRIG kommer en beklagelse fra Peter Skaarup, når han har taget fejl, og det viser sig at være nogle af vores egne uopdragne unger, der har lavet noget lort. Det ville ellers vise lidt format.
Og undskyld - men jeg anser generelt DF's vælgere for ikke at tænke sig om. Og det siger jeg, selv om jeg kender et par - ovenikøbet sympatiske stykker af slagsen.
Men - enten stemmer de på DF, fordi de ikke rigtigt kan forlige sig med tanken om, at DK aldrig igen bliver etnisk/ kulturelt/ religiøst. Men tiden går altså ikke baglæns.
Eller også stemmer de DF, fordi tror på deres image som det nye Socialdemokrati, selv om de peger på Løkke som statsminister. Det er altså direkte dumt - og de bliver til grin for egne manglende penge.
Så er der dem, der bare stemmer på DF, fordi de hader muslimer/fremmede/muslimer etc. De er så usympatiske og dumme, at jeg ikke forstår , resten af DF-segmentet ikke siger langt, langt stærkere fra. Men sådan er det jo i vores form for demokrati - en stemme er en stemme, ligegyldig hvor meget den stinker-

Hvis man "kun" er bekymret for koncentrationen af muslimer med de mange problemer der beviseligt eksistere og som desværre ikke ses at blive mindre, hvem i alverden skal man så betro sin stemme til.

Jeg er sikker på, at de indtil videre 10 % helt nye vælgere i DF's vælgerskare kan ikke placeres i nogle af de kasser du sætter op, og der helt sikkert er langt flere vælgere derude som ligenu, og med al rimelighed, forventer nogle seriøse alternative svar, hvis de ikke også må se sig nødsaget til også at stemme på DF. Der er nemlig kommet en ny stor gruppe af borgere der ikke stemmer DF af lyst, men af nød!

Den temmeligt store kasse for at blive i dit billedesprog er åbenbart blevet så stor, at den ikke kan ses!

Go' valgkamp.