Læsetid: 6 min.

Den digitale virkelighed er skrevet af mænd

Wikipedia findes på 250 sprog, og på den engelske Wikipedia er der 4,7 millioner artikler. Det er meningen, at det skal være det mest åbne leksikon i verden, men undersøgelser viser, at kvinder er stærkt underrepræsenteret som bidragsydere til sitet. I sidste uge blev der afholdt et feministisk Wikipedia ’edit-a-thon’ i København
Wikipedia findes på 250 sprog, og på den engelske Wikipedia er der 4,7 millioner artikler. Det er meningen, at det skal være det mest åbne leksikon i verden, men undersøgelser viser, at kvinder er stærkt underrepræsenteret som bidragsydere til sitet. I sidste uge blev der afholdt et feministisk Wikipedia ’edit-a-thon’ i København

Ditte Ahlgren

17. marts 2015

Mandag eftermiddag. Rundt om bordene i en restaurant på Islands Brygge i København sidder en flok mennesker og skribler på deres medbragte bærbare computere.

Det er der selvfølgelig ikke noget specielt ved. Det specielle er, at de er ved at lægge sidste hånd på nogle af de mange Wikipedia-artikler om kvinder, som de har påbegyndt i løbet af de sidste par dage, hvor de har været deltagere i det feministiske redigerings-maraton ’We Can Edit-a-thon’ i forbindelse med fejringen af kvindernes internationale kampdag 8. marts. Deltagerne forsøger dermed at rette op på de massive kønsforskelle, der stadig hersker i Wikipedias univers, på trods af at Wikipedia er skabt ud fra en idé om, at alle skal kunne bidrage til det store korpus af viden, som encyklopædien gør gratis tilgængeligt for alle med adgang til internettet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er jo under hver artikel på Wikipedia mulighed for at diskutere indhold og kildeanvendelse, så det er bare med at komme igang de damer.

I øvrigt vil jeg mene at den danske stat burde donere et beløb årligt, ud af den danske mediestøtte, beregnet i forhold til antal danske brugere, til drift af Wikipedia. Det manglede bare.