Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Katrine Grünfeld

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Hatte, alle hatte, bare ærgerligt, at jeg ligner en dame med hovedet skudt ned i halsen med hat på, men jeg prøver hver morgen at gå med hat...

Sigrid Nygaard

13. marts 2015

Elsker

Mine børn. Ældgamle krogede træer med kroner jeg kan bo i, når jeg beslutter mig til, at det er på tide at bo der, en tykfed fod der aldrig må blive aflang med hår og seje negle, hatte, alle hatte, bare ærgerligt, at jeg ligner en dame med hovedet skudt ned i halsen med hat på, men jeg prøver hver morgen at gå med hat, demonstrationer som jeg kan se på oppe fra min lejlighed, især hvis menneskene går efter en lastbil med musikanlæg der spiller noget med Peter Belli »lala … racister bliv væk fra vort kvarter« eller sådan noget, store hænder, Duras og hendes vanvittige lister, en kvindelig statsminister, der siger, at hun er feminist og at alt andet bliver lige meget, papmaché i børnehaven, skamløshed, for det er et godt ord, når man ser grundigt på det.

Elsker ikke

Når nogen siger, at man lige skal vente et øjeblik til de har fundet sig selv. Mangel på tvivl og spørgsmål lavet af papir, at plukke det samme hår på hagen hver morgen, hvordan kan det gro så hurtigt, den type mennesker der ser ud som om de har fået spændt cykelhjelmen af mor mens de kører ind i folk, klamme klimakonferencer, dødgrå koralrev, manglen på sommerfugle i engen, krige jeg ikke kan få til at stemme, ikke at vide hvad jeg skal stemme, min stemme på bånd eller nu hedder det noget andet.

Serie

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu