Læsetid: 4 min.

Kvindefoto mod fjendebilleder

’Det er let at skabe konflikt. Jeg ønsker at skabe dialog imellem os,’ siger den danske billedkunstner Hanne Lise Thomsen, der lige nu har indtaget den Nordafrikanske by Casablanca med en billboard-udstilling af og med kvinder
’Det er let at skabe konflikt. Jeg ønsker at skabe dialog imellem os,’ siger den danske billedkunstner Hanne Lise Thomsen, der lige nu har indtaget den Nordafrikanske by Casablanca med en billboard-udstilling af og med kvinder

Nike Åkerberg

1. april 2015

Forhåbentlig bliver det begyndelsen på et smukt venskab. Den danske billedkunstner Hanne Lise Thomsen drømmer om at opnå samme resultat som den berømte slutreplik i filmklassikeren Casablanca med hendes store billboard-projekt i den Nordafrikanske by. I disse dage storker hun rundt og lægger sidste hånd på udstillingen med i alt 63 billboards placeret downtown i Casablanca og debatter, talks, film og events på byens kunstmuseum Villa des Arts.

Fra i dag og 14 dage frem vil fire gange tre meter store billboards med kvinder i alle aldre, farver og størrelser og ind imellem i utraditionelle situationer pryde den marokkanske storby. Det er nordiske og marokkanske billedkunstnere, der sammen har bidraget til udstillingen Billboard Festival Casablanca 2015 med fokus på køn og identitet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Gud ved hvordan Hanne Lise Thomsen har fået lov til at lave udstillingen Billboard Festival Casablanca 2015 med fokus på køn og identitet i Casablanca. Marokko har som bekendt ikke haft noget "forår", så der sidder kongefamilien stadig tungt på magten. Men udstillingen må altså være sluppet igennem censuren.

Fokus på køn og identitet skulle man ellers ikke tro var en lækkerbisken for et arabisk, muslimsk, autokratisk samfund, men man kan stadig overraskes. Måske vil myndighederne skaffe sig opbakning i befolkningen ved at slippe denne happening løs, nu hvor mange i forvejen glor på amerikanske satellitkanaler med sex in the city.

Mange kvinder bærer meget farverigt tøj i hele Vestafrika (for at modstille sig ørkensandet), så hvorfor ikke også burkaen? Lige syd for Sahara er det i øvrigt mændene, der bærer hovedbeklædning, hos tuareg-folket, og der dominerer den blå farve, ultramarin vist nok, mens kvinderne er frie.

Michael Kongstad Nielsen

Med hensyn til artiklens hoved-foto:
Det er ikke rigtigt, at kvinder laver babyer, det gør de sammen med mændene og ikke mindst naturen. Og mens naturen laver babyerne, kan kvinderne sagtens lave kunst. Og mændene bruge den søde ventetid til at se på kvindernes kunst, samt gå på arbejde for at sikre babyens forsørgelse.

Fint at lade Muhammedtegningerne blive hjemme.
Der er vist ikke rigtig bevægelse på den front.
Men sjovt at donnaen ikke vil komme og fortælle hvodan de skal opføre sig i Maroko, fordi hun ikke vil beskyldes for kolonialisme.
Fair nok, men hvorfor er de så hun kommer og fortæller os hvordan vi skal opføre os i Nordvest ?

Hatten af for en kunstner der vover noget, og sætter sin flid, arbejdskraft og al sin kunstneriske styrke ind på at ændre nogle forhold i verden omkring sig!

Nike Forsander Lorentsen og Nille Torsen anbefalede denne kommentar

' Vi skal ikke agere en ny slags kolonialister med løftet pegefinger,...'
hear hear. Ellers er holdningen jo ellers at vi hvide kvinder skal fortälle de underudviklede folk i 3. verden hvordan de skal indrette deres liv. Og bestemme hvad man skal synes i 1. verden om dit og dat. White woman burden. Cadeaux til Hanne Lise Thomsen!

"Hanne Lise Thomsen, der stadig har til gode at se, hvordan Cassabalanca tager imod hendes kvinder"
Ih nej, HLT ønsker overhovedet ikke at påvirke...