Læsetid: 4 min.

Voldtægtskultur tur/retur

Søndag kan du på DR1 se den fantastiske, men barske dokumentarfilm ’Indiens døtre’ om en ung kvinde, der blev voldtaget i Indien i 2012. Se den, men husk, at voldtægstkultur ikke bare er noget, der trives på den anden siden af Jorden
’Indiens døtre’ handler gruppevoldtægten af en ung kvinde i New Delhi i 2012. Filmen er blevet forbudt i Indien af frygt for, at den vil udløse nye uroligheder.

Plus Pictures

7. marts 2015

Husker du Jyoti? Den unge kvinde, der blev voldtaget af seks mænd i en bus i New Delhi i december 2012. De hev hendes indvolde ud gennem skeden og smed dem ud af den kørende bus, og hun døde senere af sine kvæstelser. Fire af de seks mænd blev dømt til døden, og voldtægten førte til massive protester i flere indiske byer.

Jyoti kom fra en fattig familie, men hendes motto var, at »en pige kan gøre hvad som helst«. Hun brugte de penge, der var gemt til hendes bryllup, på at læse til læge og drømte om at vende tilbage til landsbyen og bygge et hospital til de fattige. Gerningsmændene var fordrukne slagsbrødre fra New Delhis slumområder. Setuppet var tydeligt som i et eventyr.

Jyoti blev symbol på en håbefuld generation under Indiens voksende økonomi – den unge, veluddannede kvinde, der skulle føre Indien ud af fattigdom og vold – og måske netop fordi setuppet var så klart, slap hendes voldtægt alle de undertrykte kvinders opsparede vrede fri i enorme protester fra en ungdom, der nægtede at lade sig trænge tilbage ind i fortidens mørke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvor kommer tallet 10.000 voldtægter i Danmark om året fra? I bagsidelederen også fra i dag, "At løbe en risiko", er det antydet til 3.600. De 10.000 giver, som der står i artiklen, "mere end én i timen" (1,15); de 3.600 giver 0,41. Begge tal er foruroligende høje, men hvilket af dem skal vi tro på?