Læsetid: 4 min.

’Byen kommer til at kvæle sig selv’

Arkitekt, lektor og ph.d. Niels Barrett fra Københavns Erhvervsakademi er ikke tilfreds med kommunalpolitikernes forvaltning af byens kvadratmeter. Han vil se helhedsløsninger med plads til alle. Ellers får vi med årene nye ghettoer
Det kreative fællesskab PB43 på Prags Boulevard på Amager er rykket ud, og et lagerhotel rykket ind. Her er det en nycirkusartist i aktion på adressen. Arkivfoto.

Det kreative fællesskab PB43 på Prags Boulevard på Amager er rykket ud, og et lagerhotel rykket ind. Her er det en nycirkusartist i aktion på adressen. Arkivfoto.

Ditte Valente

20. april 2015

Det er udtryk for et større problem med byplanlægning, at iværksættere og kreative kulturudøvere må lede stadig længere ude i Københavns yderområder og til stadig højere kvadratmeterpriser.

Det siger arkitekt, lektor og ph.d. Niels Barrett fra Københavns Erhvervsakademi.

»Der er en truende udvikling i samme retning som den, man har haft i andre storbyer, eksempelvis London, hvor det er helt umuligt at skaffe almindelige vilkår for almindelige mennesker. Det er ekstreme priser, man ser dér,« siger han.

I onsdagens avis kunne man læse, hvordan iværksætterstedet PB43 har måttet forlade deres bygninger på Prags Boulevard 43 på Amager, fordi grunden er blevet opkøbt til et lagerhotel. PB43 har måttet flytte til dyrere lokaler i Nordhavn, hvor der ikke er plads til alle de tidligere beboere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Oxvig
  • Jakob Silberbrandt
  • Jens Thaarup Nyberg
Thomas Oxvig, Jakob Silberbrandt og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Jessen

"...at udpege større områder til at være enten industri, service eller rendyrkede boligområder – byggerier, der faktisk på længere sigt er dømt til at blive ghettodannelser for folk, der ikke har midler til andet."

Ja tag bare Østerbro som alvorligt eksempel: Mange der har jo ikke mental kapital til andet end at bo dér! ;-)

Lasse Glavind

Men der er håb forude for Enhedslistens kuglelyn af en rød borgmester - Morten Kabell - har lige udtrykt sig i begejstrede vendinger (det er sandt) om et helt nyt IKEA-varehus på Vesterbro. Her er der da virkelig tale om kreativ nytænkning og støtte til det skæve og nytænkende - for IKEA har alle dage været kendt for deres innovative design og kreative skattetænkning.

Morten Kabell gad - åbenbart - ikke genvælges.

En park i den oprindelige lokalplan (også med bygninger, men en park) i bytte for et IKEA med en hængende have på facaden og tilhørende trafikkaos - velbekomme.

Søren Jessen, Thomas Rasmussen, Lasse Glavind og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Bortset fra det, så tror jeg nok, at rigtig mange af byens unge indbyggere vil være lykkelige for at slippe for turen til Ishøj for at købe det almindeligste til husholdningen.

Lasse Glavind

Jeg tror ikke, han kan genvælges, Rasmus, du ved EL-regler og så videre, men så kan han jo gøre sig lækker til at andet vigtigt job i mellemtiden.

Peter, hvornår var det lige, at IKEA gik over til at blive en del af de almenmenneskelige behov - for den dag tror jeg sgu ikke, jeg var i skole?

Thomas Rasmussen

Jeg savner Københavns arkitektoniske mesterværk, HT-bygningen på Rådhuspladsen. Kulturby-monumentet var ellers et godt billede på kommunens ambitionsniveau, som afgøres af antallet af øjebæer, som vidtløftige tegnestuer får prakket Borgerrepræsentationen på.