Baggrund
Læsetid: 1 min.

Choknederlag til Curt Hansen

Sune Berg Hansen overtog føringen i årets skak-DM
Kultur
4. april 2015

I denne stilling opgav Curt Hansen mod Jens Kristiansen. Han er i træktvang kan ikke redde sin bonde på c4.

Så gik den ikke længere for stormester Curt Hansen i hans ellers vellykkede comeback-turnering. I sjette runde af årets skak-DM tabte han med de hvide brikker til feltets ældste spiller, den tidligere seniorverdensmester Jens Kristiansen. De to garvede kombattanter gav hinanden godt fem timers intens fight, hvor stillingen bølgede frem og tilbage, og hvor det langt hen ad vejen så ud, som om Curt stod en smule bedre.

Men groft sagt satsede han så meget på at opnå en større fordel, at det blev ris til hans bagdel. Og i sidste og afgørende fase af det tårnslutspil, der opstod af bølgegangen, var det ikke længere muligt at redde sig ind i en tryg remis-havn.

Den anden førende spiller, stormester Sune Berg Hansen, havde det heller ikke for let mod Simon Bekker-Jensen, der i en tilsyneladende favorabel stilling tilbød remis, et forslag, favoritten accepterede med kyshånd.

På det tidspunkt kunne han ikke vide, at det ville bringe ham alene i spidsen for feltet, men kendsgerningen er, at Sune Berg Hansen efter seks runder indtager en udelt førsteplads med 4,5 point. Han har dog en trio med fire point lige efter sig, bestående af Curt Hansen, Jens Kristiansen samt Mikkel Antonsen, der lige så stille er kommet snigende fra baghjul. Danmarksmesteren fra 2014, Allan Stig Rasmussen, ligger med sine 3,5 point lige efter og kan endnu nå op.

Men med al respekt for Kristiansen og Antonsen, er det i skrivende stund mest sandsynligt, at vinderen af DM 2015 bliver en Hansen, Curt eller Sune.

De to stormestre mødes i 9. og sidste runde første påskedag, hvor Curt har fordelen af at føre de hvide brikker.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her