Interview
Læsetid: 2 min.

’Lolland kan ikke markedsføre sig ud af problemerne’

Kultur
24. april 2015

Første del af På Røven i Nakskov, der handler om syv familier i Nakskov, blev i går vist på TV 2. Allerede inden premieren havde over 20.000 meldt sig ind i en protestgruppe på Facebook, fordi de mener, at serien sætter området i et negativt lys. Lars Borking, der har været med til at lave serien, svarer på kritikken.

- Lars Borking, gør det indtryk, at den facebookgruppe, der er oprettet som protest mod programmet, har 20.000 medlemmer?

»Ja, det gør. Jeg er glad for den del af protesten, der diskuterer løsninger på det skæve Danmark, men ikke for dem, der rakker seriens medvirkende ned. Folk vil have, at vi fortæller positive historier fra Lolland, men det synes jeg jo også, serien gør.

– Facebookgruppen mener, at udsendelserne vil afskrække folk fra at flytte til og investere på Falster?

»Det er jeg uenig i. Vores medvirkende i programmet er stærke og sjove mennesker. Jeg ville gerne have dem som naboer. Jeg tror ikke, at man kan markedsføre sig ud af problemerne. Underklassen på Lolland er vokset. Jeg tror på at forstå hinanden og stå sammen i stedet for at skubbe folk ud af fællesskabet.

– Er det rigtigt, at medierne generelt skaber et dårligt billede af Nakskov?

»Ja, nyheder fra Nakskov handler om indebrændte familier og mord. I vores programmer forsøger vi at gøre op med fremstillingen af folk som ressourcesvage. Vores medvirkende handler, og de gør det bedste med det, de har.

– Hvilke overvejelser har du gjort dig i forhold til at portrættere Danmarks fattige?

»Da vi ledte efter medvirkende, skulle et kriterium være, at vi skulle holde af dem. Her betyder folks evne til at mærke sig selv meget. Hvis man holder sine egne følelser på afstand, f.eks. fordi livet er for voldsomt, så kan man være svær at holde af for andre. Det slog mig, hvor meget, det er et middelklasseideal at kunne mærke sig selv.«

- Nu har du tilbragt lang tid i Nakskov. Ville du selv bo der?

»Nej. Nakskov er dejlig, og jeg har lært et hav af gode folk at kende. Men hvis jeg boede der, ville jeg f.eks. ikke kunne have det arbejde, jeg har nu.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her