Læsetid: 1 min.

Arbejdspladsen: Merete Pryds Helle

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud der, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud der, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Kultur
16. maj 2015

Chatol

Jeg har to skriveborde. Ved chatollet fylder jeg først en linjeret notesbog af mærket Bookbinders Design, købt i butik i Rue du Bac i Paris. Jeg købte fem med hjem for at skrive min nye bog færdig. Når bogen er fuld, skriver jeg det ind på computeren i et rum ved siden af. Jeg skriver altid med en fyldepen, som jeg fik af min fætter, da jeg blev fyrre. Jeg skifter her alt efter mit humør mellem rødbrunt og gråt blæk.

Buddha

Buddhaen købte jeg i 1988 i Kina for ret mange penge. Dengang der var særlige turistbutikker, hvor man skulle betale med dollars.

Jeg var der kort før opstanden. Det er ikke, fordi jeg er buddhist, men den grønne buddha er

god at sidde og kigge på, når jeg skriver. Den er rolig. Jeg kan kun skrive ved et bord, hvor der ikke er en hel masse ting, der forstyrrer mit blik og leder mine tanker på afveje.

Blomster

Der er altid blomster, når jeg skriver. Jeg kan slet ikke skrive uden, og ofte i den blå vase. Det er det samme som med buddhaen, den er vigtig at have at kigge på. Jeg dyrker yoga tidligt om morgenen, og på vej hjem forbi Torvehallerne køber jeg blomster med hjem. Lige nu er det pæoner, men det kunne også være franske anemoner, ikke så gerne tulipaner. I den lille musselmalede krukke er der saltlakridser, de er også vigtige.

Krystalkugle

Det er ikke, fordi jeg bruger krystalkuglen til at se ind i fremtiden, eller fordi jeg er spåkone, men igen fordi det er en smuk genstand; et fokuseringssted for mit blik eller måske rettere ufokuseringssted. Den har ikke været med mig så længe som buddhaen, fyldepennene og blomsterne. Når det larmer meget med det, jeg skriver, så er det vigtigt for mig med disse rolige ting, som ikke forstyrrer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her