Klumme
Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Josefine Graakjær Nielsen

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
2. maj 2015

Elsker

Træer. Kvinder i hvide filtfrakker. Helles hår der blæser af på tv. Kaspar og Andreas. At snyde cookies og spyware. Mennesker, der tror på og er mildt forelsket i det håbløse. Tankstationer. At jeg i weekenden blev lovet, at revolutionen kommer. Sex, mad, død = Hitchcock. Ærø i påsken. Små bitte fluktueringer af øjenbevægelse. Min farfars 10-øre fundet 1942 på eksamensdagen i tysk. Eftermiddagssol og blommeblomster; Alt der er fuldmodent (og nær ved at rådne). Iris Murdochs idé om kunst og kærlighed som opdagelsen af virkeligheden som: »den sansede opdagelse af, at andre eksisterer, den utrolig svære erkendelse af, at noget anden end én selv eksisterer, at en anden virkelig eksisterer.« Min ufødte datter i maven.

Elsker ikke

Prostitueret spidsborgerlighed. Overdreven orden på krop og hår. Kongehuset. Det neo-liberalistiske krav om, at vi udelukkende skal være konsistente og sammenhængende i vores tænkning. Reality-tv plus sort marmor og alabast. Mange døde celler i livmoderen eller kastende bevægelser. Selvhjælpsbøger og jovialitet som et frirum. Kristen godhedstænkning/Alt sekterisk.

Serie

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her