Læsetid: 8 min.

Et ikon for en ny generation af digtere

Den amerikanske digter Mira Gonzalez skriver oprigtige digte fra en epoke, hvor det synes umuligt at forestille sig en anden virkelighed end den liberalkapitalistiske. Et grundvilkår som generationerne fra slutningen af 80’erne er vokset op med
Mira Gonzales (f. 1992) bor i Los Angeles og er med sin debutdigtsamling ’i will never be beautiful enough to make us beautiful together’ blevet et kendt navn – ikke kun på den amerikanske, men også den nordiske litteraturscene.

Mario Wezel

30. maj 2015

»Mira Gonzalez’ bog fører den eksperimentelle poesi ind i internettets tidsalder med mørke, udpræget kvindelige riffs om ambition, depression og kærlighed.« Således udtaler Lena Dunham – skaberen af tv-serien Girls – sig om den unge amerikanske digter Mira Gonzalez’ digtsamling i will never be beautiful enough to make us beautiful together (jeg vil aldrig blive smuk nok til at gøre os smukke sammen), og Lena Dunham slutter sig dermed til et kor af indflydelsesrige stemmer på den amerikanske litteraturscene – der blandt andet tæller forfattere som Tao Lin og Blake Butler – som betragter Mira Gonzalez’ digtning som »vigtig« og »oprigtig«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu