Læsetid 2 min.

Dansk arkitekt skal tegne nyt World Trade Center

Den store danske arkitekttegnestue Bjarke Ingels Group har offentliggjort, at de tegner skyskraberen 2 World Trade Center i New York. ’Vi er spændte og beæret,’ lyder det fra tegnestuen
Arkitektfirmaet BIG med Bjarke Ingels i spidsen skal nu stå i spidsen for udformningen af 2 World Trade Center i New York

Arkitektfirmaet BIG med Bjarke Ingels i spidsen skal nu stå i spidsen for udformningen af 2 World Trade Center i New York

Polfoto
4. juni 2015

Arkitekterne fra Bjarke Ingels Group får en enestående prominent placering til deres næste store projekt. Den danske arkitekttegnestue skal designe 2 World Trade Center ved Ground Zero i New York. 

Daria Pahhota, der er talskvinde for Bjarke Ingels Group, BIG, bekræfter over for Information, at det danske firma har fået opgaven.

»Vi kan oplyse, at BIG er hyret som arkitekt for 2 World Trade Center for Silverstein Properties og 21st Century Fox og News Corp,« siger hun.

Tegnestuen kan endnu ikke løfte sløret for, hvordan skyskraberen kommer til at se ud, men ifølge Informations oplysninger bliver designet allerede offentliggjort i næste uge. Bydelen Manhattan har siden terrorangrebet i 2001 gennemgået store forandringer, og Daria Pahhota understreger, at BIGs skyskraber vil blive en vigtig brik i den transformation, 

»Vi er enormt beærede og ydmyge overfor den store opgave det er at bidrage til genopbyggelsen af World Trade Center mere end et årti efter 9/11 og være med til at transformere Downtown Manhattan til et levende miljø for kreative virksomheder og alle new yorkere,« siger hun. 

Sammen med One World Trade Center, Three World Trade Center og Four World Trade Center erstatter BIGs bygning tvillingetårnene, der styrtede sammen fra næsten 14 år siden. 

Tegnestuen skal samarbejde med både bygherre og den store amerikanske medievirksomhed 21st Century Fox, der i følge Bloomberg Business har annonceret, at de flytter deres hovedkvarter ind i skyskraberen, når den står færdig. 

International succes

Den danske tegnestue overtager opgaven med at designe 2 World Trade Center efter den britiske arkitekt-tegnestue Foster and Partners. Fosters design var en 387 meter høj skyskraber bestående af fire forbundne blokke med et skråt tag, der derved skaber fire rude-formede glasflader. 

Det amerikanske medie Wall Street Journal skriver, at designet var rettet mod finans-virksomheder, mens Bjarke Ingels design altså skulle være rettet mere mod kreative virksomheder med eksempelvis nyhedsstudier, redaktionslokaler og hvad dertil hører. 

2 World Trade Center bliver det seneste af flere projekter, som BIG har vundet i USA. For nyligt vandt tegnestuen konkurrencen om et nyt design af det amerikanske nationalmuseum i Washington DC, mens tegnestuen blandt andet også har lavet en særpræget trekantet bygning til beboelse på Manhattan i New York. 

Administrerende direktør i Arkitektforeningen, Jesper Pagh, påpeger, at BIGs succes er et afgørende eksempel på, at dansk arkitektur kan slå igennem på den helt store internationale scene:

»Det er kulminationen på 15 års målrettet indsats, hvor tegnestuerne og branchens institutioner har arbejdet decideret mod internationale gennembrud,« siger han. 

Træt af forstyrrende annoncer?

Få Information.dk uden annoncer for 20. kr. pr. måned

Køb

Er du abonnent? Så slipper du allerede for annoncer. Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Torben Arendal
Torben Arendal

Larry Silverstien sprang bygning 7 i luften. Han er mange milliardær og New Yorks største forbryder. Han er ikke den bedste bygherre man kun ønske sig. Bygningen 7 er nu 1,5 gang større ende den oprindelige.

Larry Silverstien forpagtet World Trade Center 1 og 2. Larry Silverstein er spekulant af den værste skuffe. Larry Silverstein er ekstrem kynisk og ligeglade med sine medborgere. Menneskeliv er en del af spillet for Larry Silverstein.

Larry Siverstein er fedtede ind i Wall Street, the New York Fed og meget mere.

Hvis jeg var Bjarke vil jeg takke nej!

Brugerbillede for Harald Johansen
Harald Johansen

Manhatten staves med twin t, og siden sammenfaldet har der stået Manhazzen eller Manhappen.

Jeg foreslår, at arkitekterne tænker på mega-dildo-store TT'er, når de gentegner worldT.

Så kan verdenshandlen se potent rejsning, imens den mister cellerne i spermen.

Brugerbillede for Randi Christiansen
Randi Christiansen

Harald johansen - mener du dybest set, at vi er deltagere i en pornofilm. Det kan du sikkert have en vis ret i - dette med fallossymbolernes indbyrdes konkurrence - hvem der har den største - kunne man da godt læse ind i dagens diskurs - man kunne også associere til freudiansk frenesi.

Brugerbillede for Søren Kristensen
Søren Kristensen

Kald det bare verdenshandel, når dansker får lov til at tegne WTC, mens danskerne ikke må sælge noget på eBay.

Brugerbillede for Olav Bo Hessellund
Olav Bo Hessellund

@Torben Arendal:
Bare lige for en ordens skyld: Bygning 7 sprang ikke i luften eller eksploderede.
Den imploderede iflg. Niels Harrit og et verdensomspændende netværk af naturvidenskabsfolk, der har stillet spørgsmålstegn ved den officielle forklaring om brand som årsag - se https://www.youtube.com/watch?v=k541OZVkXy0 (kort version) og https://www.youtube.com/watch?v=HUM40UgEuis (lang version).