Klumme
Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Dorph & Pasternak

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
6. juni 2015

Elsker

At være alene med sin kone uden børn eller bare at være alene, helt alene i sit sommerhus og skrive, eller endnu bedre: ikke skulle en skid, lange avisartikler, lange ben, lange anekdoter, en hurtig omgang havebadminton, skyde med luftbøsse efter tomme dåser, en splinterny Skoda Fabia Combi, læbestift på cigaretfilter, Mies van der Rohe, art déco, overstyret barok, Beirut, skulderpuder, læderjakker med rødt for, en frankfurter med det hele, Grethe Ingmann, hård flirt og stor patos, drinksfester, Maguerite Duras, Mikhail Gorbatjov, Curzio Malapartes fede prosa, Klaus Høeck og Klaus Rifbjerg, at gå en tur på stranden med sin datter og diskutere vigtige ting.

Elsker ikke

Lange møder, handleplaner og evalueringsskemaer, effektivisering, Ideologi med stort I, belærende typer, forurettelse og rygklapperi på Facebook, hele tiden at være på Facebook, asylstramninger, længere fængselsstraffe, tøndebomber, nazikortet, offerkortet, Ruslandskortet, rollespil, racisme, moralisme med bævrende stemmeføring, sejlersko, folkedans, snobberi, røde bukser, at tilhøre et segment, ensomhed, skam, søvnløshed, ulyst, belønningssystemet i hjernen, kapitalflugt, Goldman Sachs, alt hvad begrebet ’autentisk branding’ indeholder.

Serie

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her