Klumme
Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Hanne Marie Svendsen

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
20. juni 2015

Hanne Marie Svendsen

Liv Høybye

Elsker

Hav og heder og højdedrag. Sol spejlet i bølgerne. At stå under månen på toppen af klitten og se at jorden er rund.  Blæsten der lægger marehalmen ned, stråene glimter som sølv. Delfiner med blanke sorte rygge. Fisk som svipper med halen. Jomfruhummer. Nordsørejer. Blåbær. Ferskner. Små børns dunede nakker. Gode diskussioner ved middagsborde. At skrive, gå på opdagelse i sproget og i sig selv. Læse digte højt for hinanden. Humor som overlevelsesstrategi. At have »fut i ånden«  (citat H.C. Andersen). At danse alene eller sammen med de andre. Natdrømme, at være i drømmenes sære virkelighed, hvor tid og rum forskubbes, forskydes, og jeg kan flyve over ukendte landskaber.

Elsker ikke

Sumpe, stillestående luft som i regnskove, fugtig varme. Dvaskhed, fatalisme. At vente i telefonen kun afbrudt af  robotstemmen: De er nu nummer 69 i køen. Kød fra svin, dårlig vin, stikkende insekter. Fundamentalisme i alle former. Hykleri. Demagogi. Misbrug af ord. Misbrug af ordet ytringsfrihed. Den pragmatiske selvbeskyttelse og afvisning af empati og solidaritet med verdens flygtninge.
Og min egen slappe magtesløshed.

Serie

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her