Klumme
Læsetid: 1 min.

Nye tider

Kultur
27. juni 2015

Tidligere på ugen var forlaget Lindhardt og Ringhof i stor charmeoffensiv. Det skete i form af helsidesannoncer i de landsdækkende aviser formuleret som en kontaktannonce henvendt til alle landets forfattere og oversættere med invitation om at komme til forlaget med deres ældre titler for at udgive dem på det nye digitale site Sagabooks.dk og få op til 50 procent i royalty. Ambitionen er her inden årets udgang at genudgive 15.000 gamle bogtitler som e-bøger.

Annoncen var skrevet med selvsikker tro på, at forlaget i et fremtidigt bogmarked, som i langt højere grad er styret af digitale rettigheder, kan komme til at spille en langt mere afgørende rolle end tidligere. Det var et signal om, at de havde læst fremtiden, de sendte til landets forfattere. Og det kunne de gøre, fordi forlaget allerede i nogen tid har været i fuld gang med at støvsuge markedet for digitale rettigheder ud fra en overbevisning om, at magten i fremtidens bogmarked i høj grad bliver bestemt af kvantiteten af digitale rettigheder.

Prisen for de mange helsidesannoncer har været høj, men værdien af den charmeoffensiv kan vise sig at være langt højere. De andre forlag får noget at tænke over, men vigtigst er, at rigtig mange forfattere af gode nyere og ældre titler gør det her i løbet af sommeren. Hvis den manøvre lykkes for Lindhardt og Ringhof, kan det for alvor være med til at skubbe til den ellers stærke loyalitet og trofasthed, som hidtil har hersket hos de danske forfattere i forhold til at udkomme på et og det samme forlag.

Med dette nummer går LITTERATUR på sommerferie. Der vil fortsat være litteraturstof hen over sommeren i lørdagstillæget HØJSÆSON. Vi er tilbage igen lørdag den 15. august. God litterær sommer!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her