Læsetid: 4 min.

Bygninger som først er interessante, når en kendt person har peget på dem

Kendisser er også borgere i lejlighedsvis berøring med den offentlige sektor. Derfor har de fået til opgave parvis at besøge de vigtigste velfærdsinstitutioner i DR2’s sommerserie ’Sommer i systemet’. Der viser sig at være ret tomt
Filminstruktøren Søren Fauli og rapperen Marwan på politipatrulje på en parkeringsplads.

Filminstruktøren Søren Fauli og rapperen Marwan på politipatrulje på en parkeringsplads.

Fra DR

11. juli 2015

»Hvilke historier fortæller velfærdsinstitutionerne om os, og hvad kan vi selv fortælle om livet som gode samfundsborgere inden for deres rammer?« Det er det udmærkede spørgsmål, Sommer i systemet stiller, men undgår at svare på. To kendte mennesker, der ikke kender hinanden, drysser rundt, udpeger karakteristiske elementer og deler deres erfaringer med den pågældende institution. Det er langtfra alle, der har indgående erfaringer med den type institution, de besøger. Redaktionen bag programmerne må have tænkt, at det var nok at sætte to kendte ansigter ind i en tom bygning og lade dem sige, hvad de ser, og hvad det minder dem om. Det er det ikke, uanset hvor megen umage de stakkels kendte (der udover at passe deres arbejde åbenbart har til opgave at pege på alt, hvad mainstreammedier gerne vil have almindelige ukendte mennesker til at få øje på) gør sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu