Læsetid: 3 min.

Filmbranchen anmelder advokatfirma for millionsvindel med rettighedspenge

Brancheforeningen for dansk film, tv og computerspil har anmeldt et af landets største advokatfirmaer for at skylde mindst 100 millioner kr. i rettighedspenge. Det sker efter, at en revisionsundersøgelse har fundet store uregelmæssigheder i firmaets administration
2. juli 2015

Johan Schlüter Advokatfirma er blevet anmeldt til Københavns Politi af producentforeningen, der er brancheforening for dansk film, tv og computerspil på grund af alvorlige uregelmæssigheder i den måde, som advokatfirmaet har administreret indtægter fra film- og tv-rettigheder. Det betyder, at advokatfirmaet angiveligt har oparbejdet en gæld til producenter af dansk film og tv på ikke under 100 millioner kr. mellem 2011 og 2015.

Det fremgår af et brev, som producentforeningen i går udsendte til sine medlemmer på baggrund af en undersøgelse som revisionsfirmaet Deloitte har lavet af advokatfirmaet.

Direktør i producentforeningen Klaus Hansen kalder sagen en »kæmpe skandale«. »Det er klart, at den er sag er helt forfærdeligt for vores branche som helhed. Johan Schlüter og hans advokatfirma har haft en enorm betydning for udviklingen af den danske tv- og filmbranche og har været en af de helt centrale aktører i mange, mange år. Det er et stort tillidsbrud, men mest af alt er det tragisk, at advokatfirmaet ikke har været i stand til at kende forskel på egne midler og på producenternes midler,« siger Klaus Hansen om advokatfirmaet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lotte Jørgensen

Tja, det er vel også et problem at 20-40 millinomer kroner sådan bare kan forsvinde ... og for de fleste af os almindleige lønslaver er der formentlig også en ret stor forskel på om det er 20 eller 40 millioner der forsvinder ud af husholdningskassen.