Læsetid: 2 min.

’Man kan blive uvenner, hvis man kommer til at skylde hinanden noget'

11. juli 2015

– Hvad tænker du om situationen i Grækenland?

»Jeg tænker, at det godt nok ikke må være rart, hvis man er midt i det. Følelsen af, at ens opsparing ikke er noget værd, må være meget ubehageligt. Hvis de bliver nødt til at melde sig ud, er det på en måde meget underligt og virkelig sørgeligt.«

– Hvad tænker du om, at Grækenland har lånt en masse penge, det ikke kan betale tilbage?

»Det er rimeligt ansvarsløst af dem. De andre lande i Europa virker, som om de har meget godt styr på det, og i Danmark ved vi godt, at man ikke må låne for mange penge. Man må tænke om landet og politikerne og kommunen, altså dem, der har ansvaret, at det job bør de kunne gøre mere ordentligt. Ellers bringer de landet i stor fare.«

– Kan man sammenligne situationen i Grækenland med en ven, der har lånt penge af en anden ven og ikke vil betale tilbage?

»Ja, det er et godt billede. Det er, ligesom hvis der er nogen, der har lånt af en anden i klassen, og så prøver at trække det. Eller den, man har lånt af, sætter renter på. På en måde er det en dårlig ting, med dem, der bruger renter, for så bliver man irriteret, og så gider man måske slet ikke give dem tilbage. Omvendt er man jo også nødt til at betale det, man skylder.«

– Hvad skal der til, for at de europæiske lande bliver gode venner igen?

»Det kræver, at Grækenland giver pengene tilbage først. Ellers bliver resten af landene ved med at være sure.«

– Er penge mellem venner et problem?

»Jeg tænker, at nogle gange kan det godt ødelægge det sjove mellem venner. Man kan blive uvenner, hvis man kommer til at skylde hinanden noget. Så selv om det er generøst at låne sine venner penge, er det nok bedst at holde det væk fra venskabet.«

– Hvad tænker du om venskaber?

»Med venskaber kan man ikke tvinge det frem. En af mine mors bedste veninder har en søn, der hedder Louis, han er en rigtig god ven. Jeg har ikke kendt ham hele livet, men det er, som om jeg har kendt ham i meget længere tid.«

– Hvad gør, at en ven er en god ven?

»Man kan være sig selv. Og bare lave noget sammen. Alle mulige forskellige ting. Også selv om man ikke har de præcis de samme interesser. Det behøver man slet ikke.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu