Læsetid: 3 min.

Til fælles bedste

Rigtig meget er nu op til dig selv, og den frihed kan være dybt fascinerende, hvis man selv rækker ud efter fællesskabet

Pernille Sloth/iBureauet

28. august 2015

Hvis I allerede om aftenen føler jer trætte som en pensionsmoden lektor, er der ikke noget at sige til det. Hvad I, som nye studerende går igennem i disse dage og uger, er ikke for børn. Nyt fag, ny studieplan og nye omgivelser. Nyt, nyt, nyt. Og oveni i alt det kommer dét, der nok i virkeligheden kræver allermest af jer: Nye studiekammerater i et nyt fællesskab.

På de videregående uddannelser er det jo i virkeligheden første gang, I for alvor selv skal gøre jer til en del af et fællesskab. Den slags har hidtil i stor udstrækning været et institutionelt ansvar.

I både folkeskolen og gymnasiet har det været op til lærerne og skolen at få alle til at føle sig som en del af det fælles. Hvis nogen følte sig udenfor, blev der forhåbentligt taget hånd om at få dem med ind i fællesskabets varme.

Men denne hånd findes ikke på samme måde på de videregående uddannelser, og blandt alle de andre store forandringer kan den nemt blive overset og underprioriteret. Netop derfor har vi valgt at gøre fællesskabet til et gennemgående tema i denne udgave af Studiestart.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu