Læsetid: 10 min.

Ricardo genrejst

Kritiseret af pressen. Ydmyget af DBU. Forladt af fans og fodboldstjerner. Men Richard Møller Nielsen var forud for sin tid, mener instruktør Kasper Barfoed, der håber, at filmen ’Sommeren ’92’ vil genrejse Ricardos ære
Det er ikke selve kampene, der fascinerer instruktør Kasper Barfoed (i midten), men historien bag – landstrænerens upopularitet og spillernes modvilje. Dét gør EM-triumfen til noget særligt, mener han

Det er ikke selve kampene, der fascinerer instruktør Kasper Barfoed (i midten), men historien bag – landstrænerens upopularitet og spillernes modvilje. Dét gør EM-triumfen til noget særligt, mener han

Christian Geisnæs

21. august 2015

Da jeg ankommer til Göteborg og træder ind på Nya Ullevi-stadion, er det helt tomt.

Det var her, det danske fodboldlandshold vandt 2-0 over Tyskland i EM-finalen den 26. juni 1992, og det er her, optagelserne til Sommeren ’92, Kasper Barfoeds film om begivenhederne dengang, skal finde sted.

Men der er intet filmhold og ingen fodboldspillere at se.

Jeg går hen over grønsværen og drejer om et hjørne ind i spillertunnellen, og dér får jeg øje på dem alle sammen. Til venstre står hele det franske landshold på to rækker og er klar til at gå ind på stadion i blå og hvide dragter. Til højre står det danske med høje Peter Schmeichel forrest og Richard Møller og hans piberygende assistenttræner, Kaj Johansen, bagerst. Jeg får også øje på Flemming Povlsen, John Faxe og Kim Christofte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kirsten Andersen

Kaj Johansen var ikke assistenttræner; han var holdleder. Flemming Serritslev var assistenttræner under Richard Møller Nielsen.

Ricardo har overhovedet ikke brug for at blive 'genrejst'. Han gjorde det!
Det er DBU og de fladpandede sportsjournalister, der har et problem.

Holger Madsen, Dennis Iversen og Bill Atkins anbefalede denne kommentar