Klumme
Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Jacob Skyggebjerg

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Moralisme. Selvgodhed. Online-debat. Demonstrativ dumhed. Hjernedød degenererende underholdning. Forkælede børn. Voksne mennesker, der opfører sig som forkælede børn

Tor Birk Trads

Kultur
26. september 2015

Elsker

At spille et spil. Handskedukker. Tyske radioreklamer. At gå og gå i timevis i al slags vejr og uden mål. The Holy Modal Rounders. At feste med turister. Blaffin’ ‘n’ couchsurfin’. Mediecølibati. Science Fiction. Smat-Bax. Teater. Fejl. Folkeslag. Panoptikonfængsel. Kannibalisme. Lagkage. Virkelighed. Hjemmelavet tyrannosaurus-theremin. Polterabend. Nøjsomhed. Vexilologi. Nissan/Datsun Sunny Sporty Wagon 1,5 GL fra 1983. Open source. Sessions. Seksten timers skrivesession, samt den tilstand, der følger med, og mange andre ekstreme tilstande. Ærlig snak. Sansninger. Dubstep Karen. Den dag, der tilfalder mig en elefantorden for mit arbejde med det danske sprog. Ernst-Hugo Järegård. Henrik Bjelke. Igorrr. Balance. Publikum.

Elsker ikke

Moralisme. Selvgodhed. Online-debat. Demonstrativ dumhed. Hjernedød degenererende underholdning. Forkælede børn. Voksne mennesker, der opfører sig som forkælede børn. Staten. Alkohol, et satans til stof. Forudindtagede holdninger. Tidsspilde. Krig og bomber og blokpolitik. At skulle tvinges til at betale skat til det. Fornægtelse af erfaring og fakta. Pseudo-demokratiet. Militærdroner. Den såkaldte alliance med Amerika. Narkotikalovgivningen, ikke af strengt personlige årsager, men af en hel del andre. Udtrykket ’stor kunst’. Filmromantik. Madmarked. Tupperware. Overflod. ’Det rigtige’. ’Kultursnobberi’.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her