Læsetid: 11 min.

Kvindehadet blomstrer på internettet

For et år siden rullede ’GamerGate’ og afslørede en spilkultur fuld af chikane og trusler. Feministen Anita Sarkeesian er en af de kvinder, der har modtaget en flod af dødstrusler, fordi hun udsendte videokommentarer på YouTube, hvor hun gjorde op med sexisme i computer- og videospil. Nu er hun gået under jorden
For et år siden rullede ’GamerGate’ og afslørede en spilkultur fuld af chikane og trusler. Feministen Anita Sarkeesian er en af de kvinder, der har modtaget en flod af dødstrusler, fordi hun udsendte videokommentarer på YouTube, hvor hun gjorde op med sexisme i computer- og videospil. Nu er hun gået under jorden

iBureauet/Mia Mottelson

18. september 2015

Anita Sarkeesian vil ikke sende mig adressen til sin San Francisco-lejlighed over e-mail. I stedet sms’er hun den til mig et par timer, før vi mødes. Efter tusindvis af trusler om voldtægt og mord, herunder om at hendes foredragsturné ville blive udsat for bombeangreb og massenedskydning, kan en kvinde ikke være for forsigtig.

Sarkeesian, der er mediekritiker og direktør for nonprofitorganisationen Feminist Frequency, har de seneste par år af sit liv befundet sig i en sand ildstorm i det amerikanske gamermiljøer. Magasinet Time har kåret Sarkeesian til at være en af de 100 mest indflydelsesrige mennesker i 2015, og i sine videoer, hvori hun diskuterer kvindehad og kvindefornedrende stereotyper i videospil, taler Sarkeesian direkte til kameraet, og hendes kommentarer bevæger sig over hele skalaen fra feministisk teori til historisk analyse.

Hendes videoer er intelligente, skarpe og stærkt tiltrængt i en verden, hvor kvinder ofte opfattes som ikke stort andet end baggrundsdekorationer eller damsels in distress. Og her taler vi om en underholdningsindustri, der har vokset sig større end selv Hollywood.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørn Vilvig
Jørn Vilvig anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kristian Rose Schmidt

Alle Anita Sarkeesians postulater om sexisme er blevet tilbagevist. Problemet ligger i, at hun har franarret en masse godtroende feminister deres penge, og brugt dem til at lave usaglig mandehads-propaganda. Hun har fjernet muligheden for at kommentere hendes videoer, og er ikke villig til at indgå i en debat om de falske oplysninger hun bringer. Det er et falsum, at vesten er et patriarkat. Troper i nutidens pop-litteratur, computerspil og film er ikke styret af patriarkatets interesser, men af markedets. Kulturprodukter har det indhold, som målgruppen er interesseret i at betale for.