Læsetid: 5 min.

Olsen Banden kørt ind med penis

Velkommen til en verden, hvor drenge og piger kun kommunikerer, når de skal knalde eller skændes. En verden, hvor fisse er den eneste flugtrute væk fra voksenliv og intethed. Velkommen til ’Klovn Forever’
Tidligere handlede folkekomedier om at fuske sig til et økonomisk bedre liv. I dag handler de bare om fisse

Tidligere handlede folkekomedier om at fuske sig til et økonomisk bedre liv. I dag handler de bare om fisse

Per Arnesen

25. september 2015

For fem år siden var der to mænd, der troede, at verden var opdelt i piger og drenge, at det handlede om at leve i en ansvarsfri drengerøvsverden og kun lege med pigerne, når man skulle stikke noget ind i dem. For nogle dage siden var jeg til pressevisning på Klovn Forever, og, voila, alle var vi tilbage i selvsamme verden. Klovns verden. Drengene mod pigerne.

For længe siden var Casper Christensen en anarkistisk komiker. I afslutningsafsnittet af Casper & Mandrilaftalen på DR læste han op af komikertruppens manifest: »Den tid, du bruger foran skærmen, den bør du i det mindste få tilbagebetalt med lidenskab. Hvis lidenskaben mangler, hvis du har det lidt for rart og lidt for hyggeligt, hvis fjolserne på skærmen ikke anstrenger sig for dig, og hvis ikke du skal anstrenge dig bare en lillebitte smule selv, så fuck dem.«

Læs også: Hvordan synes I selv, det er gået?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kan nogen fortælle mig, hvor det morsomme i Klovn og I Casper C er? Er han ikke bare en selvfed pubertær standupper, der er god til at sælge sig selv til nøjsomme folk ,der ikke aner hvad humor og satire er.
PS: Jeg har fulgt manden siden "Husk lige tandbørsten".

Jeg synes,
at en del af de korte TV-serie-afsnit KLOVN var specifikke og sjove.
Filmen Klovn var generelt ikke sjov, set med mine øjne, og Klovn Forever har jeg intet ønske om at bruge tid på!

Lise Lotte Rahbek

Jeg kender mennesker, som synes at "Klovn " er evig morskab.
Det vil "klovn forever" så i sagens natur også være .
For dem

Jeg selv mangler at kunne se det morsomme i konceptet.

Jesper Jorgensen

Det kan i alle tilfælde ikke måle sig med humoren i ugeprogrammerne fra TVs barndom: hov-hov, ups ect., hvor satiren var intelligent og fangede aktuelle situationer på en måde der fik nogle af os til at ligge på stuegulvet og vride os af grin. Hverken Erhard Jacobsen eller Glistrup blev helt de samme efter en tur i satiren. Hvad kunne det satirehold ikke have fået ud af LLR, Støjberg, DF og flygtningesituationen!
Stand-up kulturen har afpolitiseret dansk satire og derfor er der vel ikke andet end variationen over lummer pubertær humor fra drengeværelset, hvor verden kun består af lummer sex.
- men Klovn skal nok få masser af efterfølgere , dansk massefilmindustri har næse for den dårlige smags kommercielle effekt.
Casper C. er en af arkitekterne bag afpolitiseringen og kommercialiseringen af satiren, men ikke med megen fornyelse af genren, der jo skal skabe humor ud af et materiale som ikke må støde nogen. Derfor er dansk McHumor blevet et tand- og smagløst produkt. Nej der er ikke noget Charlie i Danmark. - men vi er blevet gode til at spytte på de svage.

Karsten Aaen, Hanne Ribens, Curt Sørensen, Arne Lund og Holger Madsen anbefalede denne kommentar

Jesper J - Præcis - tuden råber på satire, jvfr. Kurt Tucholsky. Hvor er den "Scherfig", men også Hov-Hov-redaktionen, eller Den gode, den onde og den virkelig morsomme der greb tidens dårskaber og opblæste politikere i farten, og skabte ubetalelig satire. Hængte dem til tørre osv.
Er vi virkelig blevet så fattige her til lands, at scenen helt overlades til drengerøvene, og der kun er Niels Hausgård til at passe butikken.

Lorteland (til benefice for dem, der kan huske Buster Larsen.)

Klasse underholdning af Frank Hvam og Casper Christensen. vi, pøblen, elsker den platte humor hvor vi kan slå hjernen fra. Så kan I andre holde fast i den perverterede Woody Allen.
Serien og begge film, samt deres inspirationskilde Curb your enthusiasm er fantastisk morsomme. Lavkomik som vi kan forstå.

Lorteland... ja Buster Larsen var enormt sov når han udbrød hans berømte sætning lige op i kameraet, lige så sjov som Peter Schrøder og " det er fame uhyggeligt du!" plagierede Buster Larsen i en,dengang, mere tidssvarende komik/ satire. vil det egentlig sige at komik og satire udvikler og ændrer sig? det tror jeg.
godnat og sov godt, og lad ikke Ditte Gråbøls tørre hoste holde jer vågen.