Læsetid: 2 min.

Arbejdspladsen: Carsten Jensen

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord

Sigrid Nygaard

17. oktober 2015

Rod

Når jeg ser de skriveborde, I ellers har vist på denne plads, spørger jeg, om forfatterne rydder op, før fotografen kommer? Eller har de virkelig så anal-pedantiske skriveborde?

Jeg har ingen talismaner eller ting, som jeg sidder og finder inspiration i. Jeg har dog en lille lerhest, som min datter har lavet i skolen, og små ting, hun har foræret mig, og, på min kones opfordring, priser jeg har fået i form af figurer. Dem er jeg glad for, men det er mere interessant at tale om rodet. Jeg læste engang en artikel om skizofrene, og der så man et billede fra en mands køkken, som var helt ubeskriveligt rodet, fordi han ikke kunne få sig selv til at smide noget ud. Der stod gamle madvarer, uvaskede tallerkner og mælkekartoner i stabler. Jeg tænkte, at sådan ser der også ud i min hjerne. Jeg kan heller ikke få mig selv til at smide noget ud inde i hovedet, tingene er der bare som et stort uhygiejnisk køkken, og mit skrivebord afspejler det.

Det er faktisk et meget smukt skrivebord i kirsebærtræ, og egentlig har jeg som ideal, at det skal være ryddet og afspejle beredthed, og at jeg har ro i sindet, men sådan er det aldrig. Det er en utopi med det ryddede skrivebord. En gang imellem sker det, at jeg får det ryddet fuldstændigt, men det varer en dag, så ser det sådan ud igen.

Jeg magter ikke at lave om på det, rod er min skæbne, og jeg vil gerne understrege, at der er eksemplarisk orden i resten af min lejlighed. Jeg tror det er et meget godt billede på min forfattereksistens, som jeg også opfatter som et rod, som et urent trav i den forstand, at tingene flyder over og ind i hinanden.

Jeg har for mange roller, som jeg har svært ved at holde ude fra hinanden. Dele af min nye roman er dog skrevet i Marstal og i Frankrig, hvor der er mindre rod. I virkeligheden kan jeg skrive alle steder. Det vildeste sted, jeg har skrevet, var på et autoværksted i Kandahar.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Ville have forsvoret det syn.

Men samtidig siger det noget om, at der virkelig går meget for sig i Carsten Jensens hoved.

Som om han ikke allerede havde bevist det - og man godt vidste det.

Et prægtigt billede - i modsætning til de fleste af hidtidige, tuttenuttede forfatterskrivebordsbilleder i serien.

Et sådant bogfyldt ambiente uden nips eller andre distraherende genstande kunne aldrig tilhøre en kvindelig forfatter – mærkeligt nok … ;-)