Læsetid: 8 min.

Dronningen af Saba taler til os

Det er netop der, hvor historien knytter an til nutiden, hvor man kan spejle sig, at den historiske fiktion bliver interessant, siger Anne Lise Marstrand-Jørgensen om sin nye historiske roman, hvor hun aktualiserer en oldgammel historie
Det er netop der, hvor historien knytter an til nutiden, hvor man kan spejle sig, at den historiske fiktion bliver interessant, siger Anne Lise Marstrand-Jørgensen om sin nye historiske roman, hvor hun aktualiserer en oldgammel historie

Sigrid Nygaard

17. oktober 2015

Efter to romaner, der foregår i 1960’erne og 70’erne, er Anne Lise Marstrand-Jørgensen, forfatteren til bøgerne om Hildegard af Bingen, tilbage i fortiden med en stor roman om Dronningen af Saba og Kong Salomon. Det er frisættende at skrive om noget, som er rykket ud af vores egen tid, forklarer hun. »Man kan gå i dybden på en anden måde. Hvis jeg i stedet for Hildegard-bøgerne havde skrevet en nutidsroman om en kvinde, der hører Gud tale til sig, ville hun være blevet mødt med ganske andre fordomme!«

Med Dronningen af Saba og Kong Salomon var det ønsket om at udøve og bevare magt, der først interesserede hende, siger hun.

»Jeg ville egentlig skrive om et stykke dansk middelalderhistorie, og i den anledning læste jeg en bog med portrætter af historiske skikkelser, men så faldt jeg over et par sider om Dronningen af Saba.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu