Læsetid: 5 min.

Farvel Freud, goddag Amygdala

Det er blevet spået, at det 21. århundrede vil blive hjernens århundrede, og ser man på årets opdragelseslitteratur tyder det på, at spåmændene har ret: Ud med Freud og ind med hjerneopdragelse
Det er blevet spået, at det 21. århundrede vil blive hjernens århundrede, og ser man på årets opdragelseslitteratur tyder det på, at spåmændene har ret: Ud med Freud og ind med hjerneopdragelse

Molly Wittus

10. oktober 2015

Du må ikke slå!« Har du nogensinde sagt det til et barn? Det har jeg. Nogle gange har jeg også formuleret det med afsæt i mit ønske: »Jeg vil ikke have, du slår.« Andre gange har jeg rettet fokus mod det andet barn: »Det gør ondt på drengen, når du slår ham.«

Men følger jeg én af årets opdragelsesbøger, griber jeg barnets hjerne forkert an. For hvis jeg vil ændre barnets adfærd, må jeg »træde nye stier i hjernen» og finde alternativer til »hold så op!«, lyder det i sociolog Anette Prehns bog Hjernesmarte børn, som udkom tidligere i år. Forfatteren er på trapperne med endnu en bog om emnet, Hjernesmart pædagogik, der omsætter hjerneforskning til praktisk pædagogik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Hun har sikkert ret - for jeg bemærker, at jeg i mine mange skriverier meget tæt glemmer at skrive "ikke", så det altså får den modsatte betydning. Ligesom jeg tit glemmer at skrive "jeg".