Læsetid: 3 min.

Hun fotograferer de kønnede gråzoner

Den amerikanske fotokunstner Jessica Yatrofsky blev kendt for sin bog ’I Heart Boy’, hvor hun fotograferede nøgne og halvnøgne mænd. Nu er hun aktuel med bogen ’I Heart Girl’, som hun selv betragter som endnu et kapitel i den samme historie, hvor kønnene flyder sammen
For Jessica Yatrofsky handler det ikke om at repræsentere alle mænd og alle kvinder i hele verden. Hun betragter nærmere projektet som et snapshot, der viser, hvordan en gruppe af mennesker, der lever i New York, og færdes i progressive kunstnerkredse, ser ud.

For Jessica Yatrofsky handler det ikke om at repræsentere alle mænd og alle kvinder i hele verden. Hun betragter nærmere projektet som et snapshot, der viser, hvordan en gruppe af mennesker, der lever i New York, og færdes i progressive kunstnerkredse, ser ud.

Jessica Yatrofsky

8. oktober 2015

I den ene bog er der bryster og skamlæber, og i den anden bog er der pikke og en smule mere kropsbehåring. Men derudover er det svært at pege på afgørende forskelle imellem den amerikanske foto- og videokunstner Jessica Yatrofskys to fotobøger, den aktuelle I Heart Girl og forgængeren I Heart Boy. For i de to bøger bærer kønnene maskulinitet og femininitet på stort set samme måde.

»De to bøger er virkelig ens, og jeg synes, at noget af det, som de især fremhæver, er, at forskellene imellem mænd og kvinder primært handler om anatomiske forskelle. Der er en grundlæggende blødhed over de to bøger, som man måske ville kalde feminin, men som i mine øjne netop peger på lighederne kønnene imellem.«

Fotobloggen: En mangfoldighed af feminitet

»Mange af de klassiske forståelser af kønnenes påståede forskellige karaktertræk bliver på den måde opløst,« siger Jessica Yatrofsky til Information over Skype få dage inden hun flyver til København for at være med til åbningen af udstillingen og bogudgivelsen af I Heart Girl.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

ingemaje lange

Kære emil.
Nu om dage hedder det kønslæber og ikke skamlæber. Især når man skriver en artikel om progressive kønsopfattelser. ..