Læsetid: 5 min.

Alt er galt med Peter Pan

Så er der igen en ny film om Peter Pan i biografen, og vi bliver nødt til at snakke om alle de gamle historier og deres problemer, for ’indianere’ findes faktisk i virkeligheden, og Peter Pan er en tyrannisk leder af en aggressiv milits
Så er der igen en ny film om Peter Pan i biografen, og vi bliver nødt til at snakke om alle de gamle historier og deres problemer, for ’indianere’ findes faktisk i virkeligheden, og Peter Pan er en tyrannisk leder af en aggressiv milits

Pernille Bækholm Sloth/iBureauet

16. oktober 2015

Joe Wrights nye anmelderslagtede film, Pan, er en såkaldt prequel, altså ikke en op- men en nedfølger, der fortæller forhistorien om Peter Pan. Skulle du have glemt den originale historie, handler Peter Pan om en pige, der hedder Wendy, og som vågner en nat, fordi en flyvende dreng bryder ind i hendes soveværelse og piller ved hende, mens hun sover. Drengen er Peter Pan, og sammen stikker de af til Ønskeøen, der er befolket af havfruer, indianere, pirater og andre fantasivæsener. Her er Peter leder af en autoritetstro, aggressiv, drengeseparatistisk milits, der ligger i krig med en mandeseparatistisk, multietnisk piratbande ledet af den funktionshæmmede Kaptajn Klo.

Peters bedste ven er en alfekvinde, der ikke kan tale, men som har figur som et timeglas og navn efter en blomst. Hun er ikke større end en saltbøsse, og når Peter har brug for magi, tager han om hende og klemmer alfestøv ud af hendes lille krop. Forsøger hun at modsætte sig, slår han hende. Der er også en ’indianerprinsesse’, men hende kommer vi tilbage til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu