Læsetid: 6 min.

Kant brugte også en øksemorder

Kenneth Bøgh Andersen har i hele sit forfatterskab kredset om den frie vilje og moralfilosofi generelt – i fantasyromaner. Nu har han skrevet femte bind om drengen Filip, der blev djævlens lærling og Guds ven
Selvom Kenneth Bøgh Andersen ikke er troende, tager han Bibelens historier alvorligt. ’For det er jo sådan, de er ment.’

Ulrik Hasemann

31. oktober 2015

Det var ellers slut. Filip havde sejret i den store djævlekrig. Den lidt kedelige dreng, der altid fortalte sandheden, havde fået horn, vinger, hale og en slet karakter. Og i en kamp til døden besejret den djævel, der truede ordnen i dødsrigerne. Nu var han hjemme igen hos sin mor i parcelhuset. Hjem-ud-hjem. The end.

»Det har altid undret mig, at historier kan ende på den måde,« siger Kenneth Bøgh Andersen. »At Harry Potter kan udkæmpe et slag med ondskaben selv, miste venner og familie, og så ender det så lykkeligt med kernefamilie og det hele. Burde han ikke være en smule traumatiseret?«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu