Læsetid: 8 min.

I lag med forfatteren

Der bliver skrevet forfatterbiografier som aldrig før, men udvider eller udvander de forfatterskabet? Vi har talt med to biografiforfattere om sammenhængen mellem virkeligheden og værkerne, hvor tæt på man skal gå
Jacob Ejersbo

Jacob Ejersbo

Morten Langkilde

10. oktober 2015

Sidste år ved juletid stod en bog med Suzanne Brøggers navn skrevet i store, pink bogstaver på forsiden på reolen hos mange danske boghandlere. Det var imidlertid ikke forfatterens seneste værk, der var tale om, men biografien Krukke af Louise Zeuthen; den er blot et af mange nylige eksempler på, at forfatteren ofte er emnet for bøger og ikke kun skribenten bag dem. Der er ikke umiddelbart udsigt til, at tendensen stilner af.

Jens Andersens Astrid Lindgren-biografien Denne dag, et liv er en af de mest solgte biografier i Danmark denne sommer, hvis du skriver ‘Hemingway’ i Amazon.com’s søgefelt, kommer der flere resultater i form af biografier end romaner frem, og når du skal købe julegaver, vil du kunne vælge mellem biografier, alle publiceret i år af danske forlag, om forfatterne Bent Haller, Dan Turell, Michael Strunge, Dorrit Willumsen, Thorkild Hansen og Karen Blixen.

Ifølge litteraturforskeren Svend Skriver skyldes forfatterbiografiernes store popularitet den nysgerrighed og lyst til at vide mere, der bliver vakt, når læseren bliver rørt af en tekst:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu