Læsetid: 4 min.

Nattesyner

Ved hjælp af solariseringer får Sophia Kalkau sine fotografier til at fremstå som optagelser fra en verden oplyst af en sælsom sort sol
23. oktober 2015

Hun har netop modtaget Statens Kunstfonds hædersydelse, den ypperste anerkendelse en kunstner kan få i Danmark. Tidligere har hun blandt andet modtaget Eckersberg Medaljen og en række andre priser for sit markante virke som billedhugger og billedkunstner. Men på trods af den store anerkendelse vil navnet Sophia Kalkau (f. 1960) nok være de færreste bekendt, for hun er en udpræget ’kunstnernes kunstner’ med alle de dertil hørende attributter: kompromisløshed, originalitet og et komplet fravær af anglen efter publikums gunst. Hun er en utrættelig forsvarer af kunsten som en vigtig og umistelig modsætning til begivenhedskulturen, og hendes kunst befinder sig da også milevidt fra den mere ombejlede samtidskunst, der typisk løber med offentlighedens opmærksomhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu