Læsetid: 1 min.

Ny rektor

3. oktober 2015

Det er godt og lidt mere dårligt at sige om Forfatterskolens bestyrelse beslutning om at ansætte forfatteren Jeppe Brixvold som ny rektor i de næste fire år. Det gode er, at Jeppe Brixvold kan sin litteraturhistorie, er en kapacitet og en fremragende læser. Han er, ligesom skolens grundlægger, Poul Borum, rundet af en modernistisk tradition, samtidig med at han har en god forståelse af en bred vifte af litterære genrer, hvilket er en forudsætning for at kunne bløde lidt op på det ry, skolen har fået, for at dyrke ét bestemt litteratursyn.

Det dårlige er, at bestyrelsen for femte gang i træk har valgt en mand til rektor. Og i sammenhæng hermed er det dårlige også, at den valgte en person, som har været lærer på skolen siden slutningen af 1990’erne og dermed er en del af den indgroede forståelse af, hvad skolen er og skal. At rekruttere fra egne rækker frem for at prøve noget nyt er klaustrofobisk og demonstrerer en uvilje mod at lytte til den kritik, der også har været af skolen.

Indadtil vil valget næppe føre til nogen revolution i forhold til undervisningsmetode, men forhåbentlig til et bredere felt af nye elever og prioritering af andre genrer. Udadtil vil valget være med til at cementere billedet af Forfatterskolen som en lukket enklave, hvor man gør tingene, som man altid har gjort. Det er derfor ærgerligt, at bestyrelsen har valgt en gammel traver og misset en enestående chance for at gøre tingene på en anderledes måde – og dermed også fremhæve alt det gode, som skolen har stået for gennem årene.

Den nye rektor skal have held og lykke og bare sørge for at bevise, at jeg tog helt fejl i denne lille diagnose.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu