Elsker, elsker ikke: Lone Hørslev

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Jeg elsker ikke holdsport af nogen slags, eller folk der siger »hold kæft« til deres børn og jeg elsker ikke at stå i kø, at blive råbt op, eller at løbe med mennesker i flok
Kultur
28. november 2015

Elsker

Jeg elsker at få blomster og blomsters navne som Bellis for eksempel eller bittersød natskygge og jeg elsker i det hele taget en del af de ord med bogstavet i i; slik og citron, partikler. Sild. Jeg elsker at skrive og læse og smørrebrød med snaps til og at sidde en hel dag med en god ven nede på Kanal Cafeen og jeg elsker at sejle rundt i København om natten og bade nøgen og fuldmåne og tarotkort. Jeg elsker mine børn og Island og lava og lanterner. Elefanter. Fantasi og trylleri og jeg elsker at køre i tog. Jeg elsker at få pakket ting ind i butikker og facebook og sex og remoulade.

Elsker ikke

Jeg elsker ikke holdsport af nogen slags, eller folk der siger »hold kæft« til deres børn og jeg elsker ikke at stå i kø, at blive råbt op, eller at løbe med mennesker i flok. Jeg elsker ikke ordet fadbamser, eller udtryk som hygsomt eller smuksak. Jeg elsker heller ikke at blive bedt om at generalisere. Jeg ved ikke en skid om ægteskabet »som sådan« og jeg elsker ikke jalousi eller smålighed eller slet og ret dumhed. Jeg elsker ikke folk der falder i søvn, når jeg holder foredrag eller den kemi, der findes i vores mad. Jeg elsker heller ikke at blive løjet for eller glemt. Jeg elsker ikke at få at vide, hvad jeg skal tænke eller mene eller føle og jeg elsker ikke Islamisk Stat eller i det hele taget radikaliserede tosser.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her