Elsker, elsker ikke: Roland Barthes

Ideen til elsker/elsker ikke stammer fra Roland Barthes, nærmere bestemt hans selvbiografi ’Af mig selv’. I anledning af 100-året for hans fødsel bringer vi derfor den oprindelige tekst
Kultur
14. november 2015

Elsker

salat, kanel, ost, chilipeber, marcipan, duften af nyslået hø (jeg ville ønske, at en ’fin næse’, ville fremstille en sådan duft), roser, pæoner, champagne, bevægelige politiske holdninger, Glenn Gould, ekstremt kolde øl, flade hovedpuder, ristet brød, Havannacigarer, Händel, begrænsede spadsereture, pærer, lyse ferskner eller blodferskner, kirsebær, farver, ure, kuglepenne, fjerpenne, efterretter, groft salt, realistiske romaner, klaver, kaffe, Pollock, Twobly, al romantisk musik, Sartre, Brecht, Verne, Fourier, Eisenstein, toge, médoc- vine, bouzy-vine, at have penge, Bouvard og Pécuchet, at gå i sandaler om aftenen på små veje i Sydvestfrankrig, Adour-flodens bugtning set fra doktor L.s hus, Marx-brothers, bjergboeren klokken syv om morgenen når man kommer fra Salamanca osv.

Elsker ikke

hvide skødehunde, kvinder iført bukser, geranier, jordbær, cembalo, Miró, tautologier, tegnefilm, Arthur Rubinstein, villaer, eftermiddage, Satie, Bartok, Vivaldi, at telefonere, børnekor, Chopins klaverkoncerter, burgundisk folkedans, Renæssancedanse, orgelmusik, M. A Charpentier, hans trompeter og pauker, det politisk seksuelle, scener, initiativer, troskab, spontaneitet, sammenkomster om aftenen med folk jeg ikke kender osv.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her