Læsetid: 3 min.

Hvad hvis forfatterne skulle afgøre Sverige-Danmark?

I morgen spilles den første af de to afgørende fodboldkampe mellem Sverige og Danmark. I den anledning har Aftonbladet i Sverige og Information i Danmark hver sat et landshold af forfattere til den ultimative litterære arvefjendedyst
I morgen spilles den første af de to afgørende fodboldkampe mellem Sverige og Danmark. I den anledning har Aftonbladet i Sverige og Information i Danmark hver sat et landshold af forfattere til den ultimative litterære arvefjendedyst

Simone Vidriksen/iBureauet

Kultur
13. november 2015

I morgen spilles den første af de to afgørende fodboldkampe mellem Sverige og Danmark. I den anledning har Aftonbladet i Sverige og Information i Danmark hver sat et landshold af forfattere til den ultimative litterære arvefjendedyst.

Sverige (3-4-3)

Mål: 1. P.O. Enquist
Med en højde på 197 centimeter og godt 30 tunge litterære priser i bagagen har han Europas største rækkevidde i både dybde og bredde. Efter mange år i Danmark kender han sin modstander.

Venstre forsvar: 4. Lars Norén
Skaber stor dramatik med sine brutale punktmarkeringer og fældninger. Nøjeregnende med spillerdragten. Stiller kun op, hvis Acne har designet landsholdstrøjen.

Midterforsvar: 2. Jan Guillou
Enhver, som løber ind i ham, dør på stedet.

Højre forsvar: 3. Kerstin Ekman
Trimmet arbejdshest med høj spilmoral. Stiller store krav til sine medspillere og sidder helst for sig selv i omklædningsrummet.

Venstre midtbane: 5. Jonas Hassen Khemiri
God fornemmelse for lange pasninger.

Central midtbane: 7. Barbro Lindgren
Med sin børnebogsfigur Masarins vindende hovedstød gør hun feltet usikkert og forstyrrer modstanderen. Finder på nye regler og bliver let frustreret umiddelbart efter kampstart.

Central midtbane: 6. Lena Andersson
Ubegribelig god spilstrateg. Fostret i Monty Pythons ’Filosoffernes fodboldkamp’

Højre midtbane: 8. John Ajvide Lindqvist
Plæneklipper med øjne i nakken, som jager en skræk i livet på modstanderne. 

Angreb: 9. Athena Farrokhzad
Venstrefodet, skyder hellere selv end spiller holdkammeraterne. Risiko for tilskueruro, når hun i pausen vanhelliger såvel Dannebrog som det svenske flag.

Angreb: 10. Klas Östergren
Listigt spilgeni, som kan være usynlig i lange perioder, men når han erobrer bolden, sender han den i nettet med usvigelig sikkerhed.

Angreb: 11. Björn Ranelid
Løber hurtigere, end han tænker. Højrisikofaktor, taler sig ofte til et rødt kort.

Bænk:

David Lagercrantz
Konstant misforstået humørspiller, som kan få tur i den, hvis han mærker støtte fra tribunerne. Vil skide sportsjournalister et stykke.

Karolina Ramqvist
Finder vinkler og rum, som ingen vidste fandtes. More fire!

Stina Stoor
Store bevægelser i små rum, de hurtige afslutningers kronprinsesse. Ingen kruseduller, når danskerne falder hulter til bulter.

Danmark (4-4-2)

Mål: 1. Mette Moestrup
178 centimeters handlekraftigt, højtråbende overblik, der altid er på vagt og betvivler de hvide linjers berettigelse. Hendes svaghed for Athena Farrokhzad kan blive et problem.

Venstre back: 2. Thomas Boberg
Under tilnavnet ’Fantomet’ tilfører han spillet sambarytme. ’Vær til stede også i dit tab ellers dør du,’ lyder hans motto.

Midterforsvar: 4. Hans Otto Jørgensen
Den senede jyske hjemstavnsforfatter kendt under navnet ‘Traktoren’ renser ud i straffesparksfeltet, som en landmand muger ud i stalden.

Midterforsvar: 5. Josefine Klougart
Hendes samspil med Hans Otto Jørgensen i midterforsvaret er uden sidestykke. De tænker og handler ens.

Højre back: 3. Olga Ravn
Hun opfanger alt det, andre ikke ser, men giver forsvaret stabilitet, da hun sjældent dribler alt for langt væk fra sin mentor i målet, Mette Moestrup.

Venstre midtbane: 8. Jussi Adler-Olsen
Vinden har fået fat i Jussis åbenstående skjorte, så han med blikket stift rettet mod bundlinjen og de tyske bestsellerlister nu svæver hen over grønsværen.

Central midtbane: 9. Asta Olivia Nordenhof
’intenst og overraskende’ vil hun levere de uventede metaforer og sprogspil, der kan ændre enhver kamps udfald. men som hun siger: ’alting er relativt hvad angår stentøj’. 

Central midtbane: 6. Carsten Jensen
Midtbanens pitbull, der med fryd kaster sig ind i de voldsomme tacklinger. ’Jeg slår hårdere, end de andre gør, og jeg har ikke spor imod at losse nogen i nosserne eller slå rigtigt igennem.’

Højre midtbane: 7. Hanne Vibeke Holst
Med sine feministiske bestsellerromaner, dronningeofre og kongemord leverer hun de giftige kontrastød mod svenskens svageste led: højrefløjen. 

Angreb: 10. Kim Leine
En hårdtarbejdende og afgrundssøgende angriber, der kan forvolde stor skade, hvis han får bugt med sine indre dæmoner. 

Angreb: 11. Yahya Hassan
ANGRIBER DIREKTE OG HÆMNINGSLØST: ’DER SKAL IKKE NYE BOLLER PÅ SUPPEN & DER SKAL NY SUPPE PÅ BOLLERNE’. SVENSKENS TRADITIONSMÆTTEDE NATIONALSPISE STÅR FOR SKUD. 

Bænk

Suzanne Brøgger
Bedst på bænken med tilråb, men kan sættes ind som en destruktiv trumf. 

Pia Tafdrup
Med sit dybe kendskab til svenskerne dækker hun alle tænkelige flanker.

Jens Christian Grøndahl
Er med bogen ’Tre skridt tilbage’ tilbagetogets elegante strateg, der altid kan sættes ind som en defensivt orienteret højre kant. 

Dommer:  Karin Hauge (Norge)

Kampens dommer er, efter at Karl Ove Knausgård er blevet taget i svenskerhad, den upartiske litteraturredaktør på den norske avis Klassekampen. Hun fælder sin dom i morgendagens avis.

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

erik mørk thomsen

Sjov ide, men desværre må jeg erkende, at jeg sætter de svenske forfatter højst.

jamen alle svenskerne vil gå i dopingfælden inden.......man er nødt til at sætte alleryngste forfatterspirer på deres hold, og så bare håbe, at der kun er bussemænd i de svenske storsnuder...

Vi har jo en gammel lov, som tillader at slå på svensken med en kæp, hvis denne kommer over is. Gad vide, hvor meget den lov egentlig specificerer isens placering, fordi man kunne måske godt lægge is ud i spillertunnelen......
Og kæppen skal jo bestemt være knastet hardwood, endestykke, men definitionen på en kæp må vel bare være hvad en 200kg tung dansken kan løfte.....så de bliver lidt ekstra gulblå
Står der noget om snoretræk? Skal søm fjernes.....helt

hvorfor er der kun sat triviallitterære på svenskens hold....er det for at appellere til masserne? På den anden side er der jo nok alligevel ingen svenskere på lægterne med det hold(i ryggen), så de har måske ikke nogen andre?

"Aldrig har jeg seet Sverrig saa tydeligt"
(Søren Kierkegaard)

Monty Pythons "Philosopher Football", er nu lidt sjovere:

https://www.youtube.com/watch?v=-2gJamguN04