Læsetid: 4 min.

Ondskabsfuld politik

Da billedet af den lille, døde dreng på stranden et sted i Tyrkiet gik verden rundt, fik det den daværende oppositionspolitiker Søren Pind til at græde. Han er ikke oppositionspolitiker længere, han er justitsminister. Sådan én græder vel ikke?
Da billedet af den lille, døde dreng på stranden et sted i Tyrkiet gik verden rundt, fik det den daværende oppositionspolitiker Søren Pind til at græde. Han er ikke oppositionspolitiker længere, han er justitsminister. Sådan én græder vel ikke?

Ib Kjeldsmark

21. november 2015

Hvis der er tale om helt små børn, vil de i de fleste tilfælde have glemt deres far, hvis han flygter, og de først ser ham igen tre år senere. Det vil være konsekvensen, hvis regeringens planlagte stramninger af muligheden for familiesammenføring for de flygtninge, der kommer til Danmark fra bl.a. Syrien, føres ud i livet. Det er ikke bare usselt i al almindelighed, det er direkte ondskabsfuldt. At formålet er at gøre Danmark så uattraktivt for flygtningene, at de søger andre steder hen, er regeringen ærlig nok til at vedgå. At det er unfair over for andre lande, der så må modtage flere flygtninge, end de ellers ville være nødt til, spiller åbenbart ikke nogen rolle for Folketingets såkaldte Blå Blok. Enhver er sig selv nærmest, synes at være opfattelsen. Bortset fra DF, der lider af sygelig angst for alt udenlandsk, repræsenterer partierne i den blå blok jo især vælgere, der har deres på det tørre. Hverken Venstre, De konservative eller Liberal Alliance er jo partier, der i særlig grad appellerer til lavtlønsgruppen, for nu at sige det på fagforeningsk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Tino Rozzo
 • Hans Larsen
 • Olav Storm Jensen
 • Jørgen Kærbro Jensen
 • Steen Sohn
 • Niels Duus Nielsen
 • Torsten Jacobsen
 • Dorte Sørensen
 • Jan Weis
 • Randi Overgård
 • Grethe Preisler
Tino Rozzo, Hans Larsen, Olav Storm Jensen, Jørgen Kærbro Jensen, Steen Sohn, Niels Duus Nielsen, Torsten Jacobsen, Dorte Sørensen, Jan Weis, Randi Overgård og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dronningen har vel ønsket, at julemanden uddeler en Hanstholmsmoking til alle de frysende ’gæster’ i Thisted og omegn med ønsket om, at guderne bevarer Danmark …

Olav Storm Jensen

Kære Bent Vinn Nielsen

Desværre er kronologien omkring hvornår Søren Pind blev justitsminister og hvornår billedet af den lille druknede Aylan Kurdi gik verden rundt helt gal.

Googling på sagen viser at billedet er fra 2. 9. 2015 og at Søren Pind blev justitsminister 28. 6. 2015. Modsigelsen mellem hr. Pinds menneskelige reaktion på billedet og hans medansvar for regeringens ’gør Danmark uattraktivt for flygtninge’-politik, kan altså ikke forklares ved, at det var som oppositionspolitiker han kunne tillade græde over den døde dreng.

Men det er selvfølgelig let at forstå at modsigelsen kan virke så voldsom, at man kan komme til at gætte på forkerte forklaringer. Spørgsmålet er om det for hovedparten af politikerne omkring magtens centrum p.t. ikke nærmest er reglen, at forholdet mellem retorik og handling er ekstremt modsigelsesfyldt.

georg christensen

Jeg grad også dengang, men på ingen måde sammen med ham, det ville simpelthen forstyrre min værdighed overfor LIVET , at græde krokodille tårer sammen med en sådan "abekat".