Læsetid: 4 min.

En plapren i naturen

Transart var navnet på et tre dage langt træf mellem arter, arrangeret af mennesker, der gerne vil tale om, hvordan livsformer er viklet ind i hinanden. Her var økokunst, algebar og en begejstret uenighed om, hvorvidt man kan finde sprog i et landskab
Transart var navnet på et tre dage langt træf mellem arter, arrangeret af mennesker, der gerne vil tale om, hvordan livsformer er viklet ind i hinanden. Her var økokunst, algebar og en begejstret uenighed om, hvorvidt man kan finde sprog i et landskab

Molly Wittus/iBureauet

21. november 2015

Den bedste uenighed, jeg længe har været vidne til, handlede om, hvorvidt man kan finde sprog i et landskab. Jeg tror også, den begejstrede de uenige. Diskussionen fandt sted i en paneldebat til et weekendlangt arrangement ved navn Transart. Her havde Laboratoriet for Æstetik og Økologi (det findes, hvilket både er nyt for mig og ret skønt) kurateret en udstilling og et program af workshops, optrædener i Dome of Visions, som er et kuppelformet midlertidigt forsamlingshus med fokus på bæredygtighed, som ligger ved siden af Det Kongelige Bibliotek på Christians Brygge i København. Arrangørerne ville hverken kalde det en udstilling, et seminar eller en festival. Det var et træf for forskellige arter og livsformer, og den erklærede ambition var at »belyse og eksperimentere med de måder, arter holder hinanden med selskab på«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu