Baggrund
Læsetid: 1 min.

Den russiske kunstscene er vild og ekstremt interessant

Kunstscenen i Rusland kondenserer de samfundsproblemer som Vesteuropa også har, mener kurator på dette års biennale for samtidskunst i Rusland
Kultur
6. november 2015

Bart de Baere, kurator på dette års biennale for samtidskunst i Rusland og museumsinspektør på museet for samtidskunst i Antwerpen, M HKA, mener ikke, at kunstmiljøet i Rusland nødvendigvis er underlagt mere censur end det europæiske.

»Den russiske kunstscene har været meget grænsesøgende de sidste 10-15 år, meget vild og ekstremt interessant. Mange af de aktioner vi har set i Rusland, er det meget svært at forestille sig, nogensinde kunne være foregået i Vesteuropa, hvor kunstscenen er noget mere normaliseret. Selvfølgelig foregår der censur under Putins styre, og vi skal vide, at dette er et samfund, hvor radikale kritikere risikerer livet, det har historien vist millioner af eksempler på,« siger Bart de Baere.

»Helt grundlæggende er den samfundsmæssige situation problematisk i Rusland, men det mener jeg egentlig også, at den er i Danmark. Måske kan man sige, at kunstscenen i Rusland er særlig interessant, fordi mange af de samfundsmæssige problemer, vi lider under i Vesteuropa, kommer til udtryk i en særlig kondenseret form i Rusland.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Når Bart de Baere som en sidebemærkning lige skal af med en meddelelse, om at Rusland er et land hvor man myrder kritikere af systemet i millionvis så er han selvfølgelig ikke troværdig. Artikel forfatteren der agere nyttig idiot er heller ej troværdig, og en avis der trykker noget sådant pladder, er under ingen omstændigheder troværdig!!

En fjer bliver til en stor svane- og andedam...
Ikke lige jydsk understatement.
Russisk roulette med Stalin, Trotskij, Molotov, Putin og
Pussy Riot-pigerne.
Absurd teater (Beckett, Ionesco.)
Maxim Gorkij.