Læsetid: 6 min.

Sovjetunionens mosaikker får nyt liv

Unge entusiaster i Georgien og Ukraine genopdager USSR’s rige tradition for mosaikker. Længe tog ingen notits af de forfaldne, men farverige og fantasifulde kunstværker, der nu får nyt liv på blogs og sociale medier
Unge entusiaster i Georgien og Ukraine genopdager USSR’s rige tradition for mosaikker. Længe tog ingen notits af de forfaldne, men farverige og fantasifulde kunstværker, der nu får nyt liv på blogs og sociale medier

Nino Siradze

27. november 2015

Vi er tæt på nu. 27-årige Nino Siradze og jeg er krøbet sammen på et sæde i den gule marsjrutka – minibussen, der tager os længere og længere ud af Tbilisi og ind i et nedlagt industrikvarter. Nino Siradze sidder bøjet ind over sin smartphone. På displayet fortæller en lille rød nål, hvor vores destination befinder sig.

»Her er det,« siger hun pludselig, giver chaufføren besked, hopper ud og fører an hen over nogle jernbaneskinner.

Med sine mørke øjne, det sorte hår og sin flair for teknik minder Nino Siradze om en Stig Larsson-heltinde. Behændigt undgår Dr. Martens-støvlerne at træde på stykker af skrald, der flyder langs banelegemet, inden hun skubber noget buskads til side og blotlægger en af de flotteste sovjet-mosaikker i Georgiens hovedstad.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu