Læsetid: 8 min.

Årets film: Påmindelser om medmenneskelighed

2015 har været et forbavsende godt dansk filmår med adskillige vedkommende film og historier om at være menneske i verden. Der har dog også været fejlskud, børne- og ungdomsfilmen har det svært, og så mangler der filmiske eksperimenter
Martin Zandvliets ’Under sandet’ var en af årets tre danske krigsfilm. Alle tre var blandt de bedste danske film i 2015.

Christian Geisnæs

22. december 2015

Det kan godt være, at antallet af danske film på betydelige internationale filmfestivaler er faldet, som filmmagasinet Ekko forleden kunne fortælle. Og at man kan se det som et udtryk for en kunstnerisk krise, som dansk film befinder sig i lige nu.

Men der er nu også meget at glæde sig over, ikke mindst at der i løbet af 2015 faktisk har været premiere på en række mere end gode danske film, som ganske vist ikke har udfordret filmmediet eller udviklet filmsproget, men som alligevel på en vedkommende og spændende facon har beskæftiget sig med det at være menneske i verden og Danmark i dag eller har udforsket den fortid, der har formet os som mennesker.

Således er der meget at tænke over og blive klogere af i årets bedste danske film, hvoraf forbavsende mange er baseret på virkelige begivenheder. Og på et tidspunkt i danmarkshistorien, hvor anstændigheden og tolerancen om noget er truet, er det måske ikke det værste, man kan gøre. I virkeligheden er det faktisk en god idé at gøre; at minde os selv om vores medmenneskelighed, omtanke og evnen til at gøre godt for dem omkring os.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu