Læsetid 3 min.

Julens streamingguide: Så er der ro

Dr.dk, Netflix, Viaplay, HBO. Der er streamingtjenester nok at tage af, når du bruger julen på at pløje dig gennem streamningguiden.

Dr.dk, Netflix, Viaplay, HBO. Der er streamingtjenester nok at tage af, når du bruger julen på at pløje dig gennem streamningguiden.

Netflix
25. december 2015

Det er juleferie, og der er familie og venner over det hele. Du har brug for et roligt øjeblik, og hvad er bedre end at placere de urolige elementer foran computeren eller tv-apparatet eller med iPad’en i hånden for at se en god serie?

Men hvem skal se hvad?

For den krimiinteresserede feminist

How to Get Away with Murder på Viaplay, om en kvindelig juraprofessor, der lærer de bedste af sine elever at, ja, slippe af sted med mord.

For den medicinstuderende

The Knick på HBO, barsk og blodigt lægedrama fra New York omkring år 1900, hvor den moderne lægevidenskab endnu var ved at blive udviklet.

For den lattermilde/fjollede onkel

Modern family eller Bojack Horseman på Netflix, en animeret, satirisk serie om en titlens hest, der tidligere var en stor tv-stjerne.

 

For den unge, selvbevidste mand

Master of None på Netflix, hvori komikeren Aziz Ansari spiller en version af sig selv og diskuterer alt fra fædre og dates til sex og børn.

For den unge, selvbevidste kvinde

Girls på HBO, om fire unge, ganske ubeslutsomme kvinder og deres oplevelser med arbejde, parforhold og sex i New York.

For den eventyrlystne

Black Sails på HBO, piratserie om dengang Long John Silver og kaptajn Flint gjorde de syv verdenshave usikre.

For den antikinteresserede/ældre generation

Antikkrejlerne på dr.dk, om britiske antikvitetseksperter, der rejser land og rige rundt og køber ting og sager og sælger dem på auktion i et forsøg på at overgå hinanden.

For den seje

Sherlock på Netflix, om verdens første og temmelig geniale rådgivende detektiv og hans gode ven, Dr. Watson, og Fargo på HBO, der baseret på Coen-brødrenes geniale film fortæller om politifolk og forbrydere i det snedækkede nordlige USA.

 

For den eftertænksomme/historieinteresserede

Mad Men på HBO, der foregår i reklamebranchen og handler om 1960’erne, hvor verden forandrede sig radikalt og de konsekvenser, det havde for mænd og kvinder.

For Serial-/The Jinx-fans

Making a Murderer på Netflix, en true crime-serie om en mand, der blev uskyldigt dømt for en seksualforbrydelse og tilbragte 18 år i fængslet.

 

For den politisk interesserede

House of Cards på Netflix og The West Wing på Viaplay, to meget forskellige serier om politiske mekanismer og menneskene i magtens centrum i Washington.

For den action- og spændingssultne

The Blacklist på Viaplay, en af FBI’s mest eftersøgte forbrydere hjælper FBI med at fange andre og endnu mere farlige forbrydere, men han har selvfølgelig også sin egen skjulte dagsorden.

For den litterære

The Wire på HBO, inspireret af Charles Dickens fortæller David Simon om Baltimore – og den amerikanske storbys fallit – gennem byens mange facetter: Ordenshåndhævelse, forbrydelse, arbejdere, politik, undervisning og nyhedsmedier.

For den intellektuelle/samfundsinteresserede

Last Week Tonight with John Oliver på HBO, den britiske komiker revser på skarpeste vis aktuelle inden- og udenrigspolitiske hændelser. Han har også lavet sjov med prins Henrik.

 

For romantikeren

Sex and the City og The Affair på HBO, problemerne med parforhold og monogami udforskes i to meget forskellige serier, den ene humoristisk, den anden dramatisk.

For gyserentusiasten

The Walking Dead og Fear the Walking Dead på HBO, zombier indtager verden og viser menneskers evne til samarbejde og overlevelse i to tv-serier baseret på Robert Kirkmans populære tegneserier.

For den seksuelt nysgerrige/velorienterede

Transparent på Viaplay og Orange is the New Black på Netflix, kønsroller og seksuel identitet udfordres på skarp vis i to underholdende og ganske nye serier.

 

For nostalgikeren

Friends og Seinfeld på Viaplay, grinene er mange i to meget populære 1990’er-komedieserier om venner af den slags, som er svære både at leve med og foruden.

 

Træt af forstyrrende annoncer?

Få Information.dk uden annoncer for 20. kr. pr. måned

Køb

Er du abonnent? Så slipper du allerede for annoncer. Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Heidi Larsen

Jeg har sat mutti foran flimmerkassen med en af de sædvanlige film der altid vises til jul, mens jeg selv stener Sherlock (for 117.000 gang) på min iPad og varmer op til Sherlock Special 1. januar (kommer 10. januar på DR3).

En anden serie der kan anbefales og som I ikke har nævnt, er Marvel/Netflix's Jessica Jones, den sparker så meget mås :)

Glædelig jul :)

Brugerbillede for Anders Sørensen
Anders Sørensen

Hvis man er til det skæve (høhø), så kan jeg VARMT anbefale den der lille ting, der hedder High Maintenance. Episoderne er mellem 5 og 15 minutter lange, og de er fantastiske.

Handler om en gut, der leverer hash pr. cykelbud, og de mennesker, han møder. Og det er ikke dumt eller åndssvagt stenet hash-humor - det er stor, lille kunst om skæve, skøre eksistenser, der af den ene eller anden grund ryger.

Jeg ved sgu ikke, hvor det kan ses. Jeg downloadede episoderne. Fuck me. Google det, se det - og tak mig senere.

Stol på mig.

Brugerbillede for Peter Jensen

Tankevækkende er det vel at andre mennesker i éns umiddelbare nærhed, børn som voksne, skal afledes og separeres, givet at vi åbenbart ikke har ressourcer og/eller vilje til at være sammen på en stressafviklende måde. Uden at der skal være en kæft helligt eller socialt-kulturelt bedrevidende i dét, har jeg tilbragt denne jul med en del af mine nærmeste, uden at nogen skal ind i afledningsprogrammer, hverken mindre eller større børn - ej heller de voksne eller de ældre. Vi taler sammen, giver plads, morer os, driller og diskuterer. Går lidt for os selv, indimellem, vender tilbage, lytter og er moderat eller intensivt til stede i de sociale sammenhænge som opstår og skabes i dét hus, som er vært for os gæster. Og fordi vi trods alt er mennesker med visse naturlige kræfter i behold, så går det. Det kan faktisk gå - uden tips til billigt eleveret og hurtig underholdning ... eller andre kunstige beredskaber. Og/men det er der naturligvis heller ikke mange indtjeningsmuligheder i for en grådig kapital, så kulturligvis er historien om de svækkede mennesker med stærkt behov for ydre stimulans mhp. at udholde hinandens nærvær noget mere 'produktiv' at kolportere i mediebilledet.

Karsten Aaen, karen mønster, Trond Meiring, Per Jongberg og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Claus E. Petersen
Claus E. Petersen

"Sådan får du og alle dem omkring dig et roligt øjeblik i julen"

Hvad med at man bare sender sorte julekort med sølvfarvede kranier på til alle dem omkring dig med teksten "Du holder din jul og jeg holder min."

Det giver måske ikke DEM ro, men der er vel en chance for at man selv kan nyde julen uden at blive overrendt af de tåber man til dagligt lader som om at man har sympati for.

Brugerbillede for Anders Sørensen
Anders Sørensen

@Peter Jensen

"Uden at der skal være en kæft helligt eller socialt-kulturelt bedrevidende i dét"

Klart nok, Det lød, totalt, heller ikke sådan.