Læsetid: 5 min.

Sprudlende 2015 trods nedskæringer

Man fatter ikke, hvor de gode folk henter optimismen henne. 2015 bød på sprudlende kunstnere og mindeværdige højdepunkter på trods af regeringens kulturnedskæringer, der alvorligt nedgraderer operahusene og symfoniorkestrene
Mogens Dahl Kammerkor var et af højdepunkterne i det klassiske musikår 2015. Her opfører koret Arvo Pärts Johannespassion i Christians Kirke, Christianshavn.

Martin Rosenauer

29. december 2015

Oplevet fra et dansk publikumssæde var 2015 et rigt kulturår inden for klassisk musik. Enestående begivenheder i hovedstad og provins vidnede om et særligt talent. Regeringsskiftet i juni har dog gjort livet surt for nogle af hovedaktørerne i det danske musikliv. Kulturen mister to procent af sin statslige bevilling, hvilket truer landsdelsorkestrene på livet.

Og det trak op til mere uvejr, da Venstre-regeringen bebudede ændrede skatteregler for fonde, der ville medføre en massiv reduktion af tilskud til kulturlivet.

Forslaget ser ud til at blive forkastet. Men i forvejen var situationen alvorlig nok: Ifølge Politiken tvinges Det Kongelige Kapel til at fyre 10 musikere. Det er en skamfering af verdens ældste og landets måske bedste symfoniorkester. Nyheden nåede hurtigt til udlandet, hvorfra sympatierklæringer lød fra topdirigenter som Simon Rattle og Daniel Barenboim.

Røster i Kapellet har kritiseret ledelsens lukkede proces, men angiveligt lykkedes det at forhandle antallet af fyringer ned fra 14 til 10.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu