Læsetid 1 min.

Arbejdspladsen: Dorthe Nors

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser det i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser det i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
30. januar 2016

Krus

Citatet »Literature should express that human condition« er af mig selv. Da jeg fik mit gennembrud i USA, blev jeg interviewet af Paris Review, og kort efter dukkede der pludselig merchandise op i form af T-shirts og kaffekrus med mine citater fra et firma i San Francisco. Kruset hedder The Dorthe Nors White Mug. Jeg drikker ikke af kruset, det står der som et minde, men jeg er godt tilfreds med det citat, de har valgt, for det er også mit slagord.

Spejl

Jeg har haft spejlet hele mit voksenliv. Det er min bedstefar, der har skåret det. Han skar det som helt ung; han var en helt almindelig husmand, og de syslede med den slags husflid på gårdene. Spejlet er fra 1910’erne, og jeg har det altid i nærheden af mig. Ikke fordi jeg skal kigge på mig selv, men fordi han har brugt tid på at lave noget smukt. Ting, der har en episk betydning, er vigtige for mig.

Kat

Potluck hedder katten, hvilket betyder sammenskudsgilde. Da jeg var på internationalt ophold på Hald Hovedgård en sommer for tre år siden, kom den som herreløs killing og charmerede sig ind hos en lille gruppe forfattere. Den blev et projekt for os, vi adopterede den i fællesskab, så jeg ejer nu katten sammen med en slovensk, en japansk, en amerikansk og en anden dansk digter. Den bor dog hos mig, og jeg skriver jævnlige reporter om den til dens medejere.

Billede

Det lille billede på bordet forestiller ’Ruth sanker aks’, et religiøst motiv. Jeg er ikke religiøs, men min mor hedder Ruth, så min farmor syntes, at jeg skulle have det billede, da jeg var otte år. Bagpå står der »Til Dorthe fra farmor« og årstallet 1978. Der står også 1918, for da fik min bedstemor det billede af sin bedstemor. Det er kvindehistorien. Maleriet ovenover er malet af min mor og viser et landskab fra Sønderho, hvor jeg også har boet i et år.

Bliv opdateret med nyt om disse emner

Træt af forstyrrende annoncer?

Få Information.dk uden annoncer for 20. kr. pr. måned

Køb

Er du abonnent? Så slipper du allerede for annoncer. Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu