David Bowie er død

Søn bekræfter: ’David Bowie sov roligt ind omgivet af sin familie’
Den britiske sanger og komponist David Bowie blev 69 år

Den britiske sanger og komponist David Bowie blev 69 år

Arkivfoto
11. januar 2016

Sangeren David Bowie er død efter 18 måneders kamp mod kræften. Han blev 69 år.

Presseagenten Steve Martin siger, at erklæringer om dødsfaldet udsendt på Bowies officielle Facebookside og Twitterprofil tidligt mandag morgen er korrekte.

BBC har fået meddelelsen om rocklegendes død bekræftet hos Bowies søn, Duncan Jones.

I meddelelsen hedder det, at »David Bowie sov roligt ind omgivet af sin familie efter en 18 måneder lang modig kamp mod cancer.«

I en årrække har der været rygter i omløb om, at Bowie havde et svigtende helbred. Hans sidste liveoptræden var ved en velgørenhedskoncert i New York i 2006.

I meddelelsen henstilles fans til at respektere den sørgende families ret til at være i ro.

David Bowie, der var døbt David Robert Jones, blev født 8. januar 1947 i London.

Han fik sit første gennembrud med ’Space Oddity’, som udkom i 1969 – samme år, som det første menneske gik på månen. Bowies store gennembrud kom i1972 med ’The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars’.

Herefter fulgte en perlerække af udgivelser, bl.a. Alladin Sane (1973), Pin Ups (1973), Diamond Dogs (1974), Station to Station (1976), Low (1977), Heroes (1977), Lodger (1979), Scary Monsters (1980) og Let’s Dance (1983).

 

Bowie fortsatte med at udgive plader, helt frem til sin død. Således udkom det sidste album, ’Blackstar’, i fredags den 8. januar. Albummet blev modtaget med fine anmeldelser, også i Information.

David Bowie spillede med i adskillige film – blandt andre ’The Man Who Fell To Earth’, ’Merry Christmas, Mr. Lawrence’ og ’The Prestige’.

Bowie var gift to gange og var far til to børn.

Læs også: David Bowies opgør med det autentiske

Arkivfoto

Et af de sidste officielle portrætter af David Bowie.

Jimmy King

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Forsiden lige nu

Kommentarer

Brugerbillede for Claus E. Petersen

@ Martin Lund

"En god anledning til at genhøre alle han plader .."

Tænkte det samme. Vinylerne er lidt hærgede efter det vilde liv da far var ung, men jeg tager ridserne som en autentisk feature der sender tankerne tilbage i tiden hvor man var yngre og alle andres problemer altid havde en nem løsning.

anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Mikkel Nielsen

Trist nyhed har et stk. tid været en af mine absolut favorit kunstnere som jeg lytter til ret ofte, der skal klart spilles noget Bowie for at mindes denne storslåede kunstner og den vel nok største indenfor experimental musik.

R.I.P

anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Herdis Weins

En grå og kold januarmandag, næsten ikke til at komme igennem, da man skal i aktivering 8 timer ( deraf de 7 stående, mens man laver dødsyg rutinearbejde) - og så fortæller de i morgenTV, at Bowie er død.
Det førte så til en uventet god snak gennem dagen om Bowie og musik og minder - så dødsbudskabet kastede også noget godt af sig. For sådan er det heldigvis med Bowie og nogle andre - de er aldrig helt væk, de efterlader så meget, der lyser op, selv på fremtidige, grå, triste og kolde januardage.
Tak fordi du var til og slet ikke kunne lade være med at dele din kunst med os.