Elsker, elsker ikke: Morten Pape

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Hunde (der ikke ejes af rige kællinger). At sige ’vorherre bevares’ og ’rend mig i røven’. Flyttemand Olsen

Ulrik Hasemann

Kultur
9. januar 2016

Elsker

Hunde (der ikke ejes af rige kællinger). At sige ’vorherre bevares’ og ’rend mig i røven’. Flyttemand Olsen. Joshua Oppenheimer. Fodbold i Sundby Idrætspark. Risotto. Bruge alle mine penge på bøger. Have så travlt med at skrive, at jeg aldrig får nogen af dem læst. Kolde bajere. Stærke bolsjer. Duften af en pølsevogn. Stanken fra en bokseklub. Eminems første plader. Livebilleder fra Mekka under ramadanen på MBC. Laudrups aflevering til Ebbe Sand. Hjemmelavet toast. Kid A. Berusede gåture, mens sommersolen står op. Biker-Jens i Østen. Adidas Predator Accelerator. Ingolfs Kaffebar. Pepperonipizzaslice i Amager Centret. Dedikation. Hårdt arbejde. Dijonsennep.

Elsker ikke

Magelighed. Materiel lykke-maskerade. Insisterende idioti. Facebook-kommentarfelter. Fladpandede flæskestegsdanskere. Mikroskopbilleder af bakterier og vira. Forloren idyl. Landet. Marker. Tæger. Discountcigaretter. Den gennemsnitlige vælger. Wes fucking Anderson. Studenterkørsler. At man åbenbart skal læse op som en mekanisk, jysk tøjbamse til litterære arrangementer. Alfahanner. Forkælede lorteunger og deres lommepenge. Eminems sidste par plader. Sand i mine badeshorts. Sten i mine klementiner. Stødt oregano. Forceret kreativitet. Hykleri. Forsimplet forståelse. At jeg ved, jeg har ret, fordi jeg er sikker på, jeg kan tage fejl.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her