Læsetid: 8 min.

‘SØGES: Mennesker med begge ben solidt plantet mindst 4 cm over jorden’

I et årti var de venstreorienteredes søgen efter nye samlivsformer en regulær pengemaskine for Dagbladet Information. Kontaktsiderne var så propfyldte med annoncer for kollektivister, at det i spøg blev kaldt avisens svar på Ekstra Bladets sexannoncer. Men annoncerne fra den gyldne periode fra 1973-1983 giver også et unikt indblik i en generations seksualoprør, tiltagende politiske bevidsthed og senere sammenbrud, da småborgerligheden vandt over fællesøkonomien
I et årti var de venstreorienteredes søgen efter nye samlivsformer en regulær pengemaskine for Dagbladet Information. Kontaktsiderne var propfyldte. Annoncerne fra den gyldne periode fra 1973-1983 giver et unikt indblik i en generations seksualoprør, tiltagende politiske bevidsthed og senere sammenbrud

iBureauet/Mia Mottelson

15. januar 2016

1973: Flippet er forbi?

Kollektiv 17 KM nord for Skive. Vi er 3+1 barn. Vi har et hus og vil starte et kollektiv, hvor der skal være plads til børn + mulighed for at leve og arbejde koncentreret, helhjertet på et revolutionært, marxistisk grundlag. Tiltaler tanken dig?

 

Flippet er forbi. Sød pige søges til fredfyldt kollektiv i Vestervang, udsigt over Århus Bugt. Indskud 400 kr., husleje ca. 350 kr. »Hyggebo« svarer fra mandag.

 

VI ER ved at starte et fællesskab og mangler et par mennesker med begge ben solidt plantet mindst 4 cm over jorden. Ring (01) GE 255.

 

OBS! OBS! ANG. RUBRIKANNONCER På grund af overvældende mængder af rubrikannoncer til lørdagsavisen, ser vi os nødsaget til at fremrykke afleveringstidspunktet for lørdagsrubrikannoncer til torsdag inden kl. 16. Øvrige annonceindleveringsfrister er uændrede. Venlig hilsen INFORMATION.

 

VI SØGER VARME, røde og målbevidste medlemmer til vort kollektiv. Udstrakt fællesskab på vej mod storfamilien. Ring til Ordruphave tlf. (01) 63 09 03.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Trond Meiring
  • Hans Larsen
  • Flemming Berger
  • lars abildgaard
  • Ejvind Larsen
David Zennaro, Trond Meiring, Hans Larsen, Flemming Berger, lars abildgaard og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Flemming Berger

Mislykkedes det for os? dengang ! Var der alt for meget hoved og alt for lidt praktisk sans ?
Jeg kan fuldtud genkende tidens ånd fra annoncerne og hvor lidt virkeligheden svarede til annonceteksten.
Måske det går bedre næste gang...