Læsetid: 1 min.

Arbejdspladsen: Jonas Eika

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser det i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser det i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Kultur
6. februar 2016

Læsestativ

Der står et læsestativ til venstre for computeren. Det virker måske lidt senioragtigt at bruge sådan et, men det fungerer virkelig godt, når man skal skrive passager af og oversætte dem. Det gør jeg ofte for at komme ind i sproget på f.eks. en engelsk tekst, finde ud af, hvad der foregår på sætningsniveau. Lige nu står der dog en Kafka-tekst i stativet: Afsløring Af En Bondefanger, som jeg er ved at skrive en slags parafrase over. Den hedder Afsløring Af En Hustler.

Læs også: Elsker, elsker ikke: Jonas Eika Rasmussen

Bøger

Jeg arbejder på nogle noveller, som alle sammen skriver videre på eller op imod andre tekster. Ofte kan en særlig stemning, et univers eller en stil opstå i dialog med andre forfattere. Men der indtræffer gerne ret hurtigt – og det skal der helst – et tidspunkt hvor min tekst løsriver sig fra inspirationerne og bliver til noget andet. For tiden har jeg bøger af Lars Norén, Eileen Myles, Tomas Tranströmer og Simon Critchley liggende fremme.

Plastikblomster

Det er efter min egen mening den smukkeste pyntegenstand, jeg har på mit værelse. Plastikblomsterne kommer fra en butik, der hedder Chau Chau, den mest overdådige kinesiske butik, der ligger lige nede på hjørnet fra, hvor jeg bor. Flasken, som de står i, er en som min kæreste havde med hjem fra Japan. Jeg blev forelsket i den med det samme, og den passede perfekt til blomsterne. Eller også købte jeg blomsterne senere, det husker jeg ikke.

Læs også: Debutanterne tør tale inderligt om hverdagen

Blå flaske

Flasken med blomsterne har engang indeholdt en læskedrik, der hedder Pocari Sweat, hvilket både lyder kvalmt og lidt lækkert. Jeg ved ikke, hvad pocari er, men jeg forestiller mig nogle gange, at det er et kattedyr af en art. I hvert fald er den her ret tilfældige genstand gået hen og blevet lidt magisk for mig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her